Vučić: Cilj SNS-a 50 odsto glasova

Naš cilj je 50 odsto glasova građana Srbije na izborima 16. marta, poručio je lider SNS-a Aleksandar Vučić sa predizborne konvencije te stranke u Novom Sadu.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da reforme u Srbiji neće moći da se sprovedu ukoliko SNS ne dobije 50 odsto glasova.

"Bez vaše pomoći i podrške ne možemo i ne bismo mogli da uradimo ništa. Vaša podrška ključ je bilo kakvog uspeha i nade", rekao je Vučić na predizbornoj konvenciji SNS-a u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, 16. marta se odlučuje o budućnosti Srbije.

"Izborna kampanja nikada kraća, a izborni rezultat nikada važniji. Morali smo da raspišemo izbore, ali nećemo imati vlast i nećemo moći da sprovedemo reforme ako ne dobijemo 50 odsto glasova", rekao je Vučić. 

"Naš cilj na izborima mora da bude većina glasova građana Srbije", rekao je Vučić na skupu koji su funkcioneri stranke i zvanice, za razliku od pristalica, odslušali na nogama, a tako će, objasnio je njihov lider, biti i ubuduće.

On je upozorio da taj cilj nije lako dostižan.

"Udružiće se i šuto i rogato da bi pokušalo da stvari vrati unazad. Svakoga dana im nešto smeta. Mi hapsimo lopove, a ne poštene ljude, i baš me briga koja im je partijska knjižica. Lopovi i kriminalci neće upravljati Srbijom i soliti nam pamet kako se Srbija leči", poručio je Vučić.

"Moja poruka za sve njih danas, za sve koji su govorili da nije kriv onaj ko je uzeo tri miliona evra, ko je dilovao, koji su opljačkali naše banke za milijardu evra, da ih obavestim da ih se nisam nimalo uplašio niti ih se Srbija imalo uplašila", rekao je Vučić i zaključio: "Srbija će ih pobediti sve zajedno koliko god da ih ima."

On je podsetio da borba protiv korupcije nije samo borba koja predstavlja moralni čin, već je od posebnog značaja za napredak ekonomije.

Poručio je da tek kad "tajkune sklonimo sa grbače naroda, ekonomija će imati šansu da napreduje".

Vučić je pozvao investitore da dođu u Srbiju i ponovio da će samo u naredne dve godine dobiti podsticaje za ulaganja.

"U naredne dve godine daćemo poseban podstrek za investitore koji hoće da otvaraju radna mesta. Samo naredne dve godine. Zato treba da požure u Srbiju jer hoćemo da sklonimo mlade sa ulica, da ih zaposlimo, ali i stručne ljude koji su dobili otkaze, a koji imaju 50 godina i niko im ne nudi posao danas", rekao je Vučić.

"Moramo da reformišemo naš sistem. Naši građani su najvredniji i najpošteniji radnici u Nemačkoj i Austriji, tako treba da bude i kod nas", rekao je Vučić i naveo da smo u međuvremenu napravili važne korake ka EU, ali da Srbija ne sme i neće da raskida, već da unapređuje odnose sa Ruskom Federacijom.

Na konvenciji su govorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, član Predsedništva SNS-a Maja Gojković, kao i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Vučević je poručio da niko ne može da zaustavi reforme i napredak Srbije. Građani na izborima 16. marta biraju između onih koji su potpuno uništili Srbiju i Aleksandra Vučića i SNS, koji imaju jasnu viziju, sa nikada jačom podrškom građana Srbije, rekao je Vučević.

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović rekao je da ideja te stranke predstavlja energiju naroda za promene i budućnost. "Budućnost u koju verujemo počinje 16. marta", rekao je Mirović.

Maja Gojković je rekla da je potrebno da se iskoreni "seme zla", koje personifikuju Milorad Mišković i Dragan Đilas.

Vulin: Srbija je odlučila da izabere najboljeg i izabrala je Vučića

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da je Srbija odlučila da 16. marta izabere najboljeg i da je izabrala Aleksandra Vučića.

"Odlučila je Srbija da se ne vrati u vreme kad je bila u rukama tajkuna i da ne zaboravi bahatost bivših vladara", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija zna da nikada neće biti slobodna ako su na slobodi oni koji su je opljačkali.

"Odlučila je Srbija da bude uz njega, jer je samo on imao hrabrosti da 'probudi' policajca, tužioca i sudiju", rekao je Vulin.

Predsednik SPO-a Vuk Drašković poručio je da je Srbija konačno krenula napred i da je otpočela borba protiv onih kojima je Srbija služila kao sredstvo za bogaćenje i kojima je svaka nesreća zemlje bila temelj za njihovu svaku - i političku i materijalnu sreću.

"Pričajte sa komšijama, nije vreme za parole, ozbiljno je, mnogo je ozbiljno, jer mnogo je onih koji hoće da u Srbiji zaigraju dva kola - jedno bosansko, drugo ukrajinsko. To se ne sme dogoditi", rekao je Drašković, čija se stranka nalazi na izbornoj listi koju predvode naprednjaci.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару