Читај ми!

DSS: Srbiji potrebna nova politika

Srbiji je potrebna nova državna politika koja treba da bude srpska, poručuje lider DSS-a Vojislav Koštunica. DSS se na izborima bori za to da Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini, a ne da to radi neko drugi, ističe Koštunica.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica poručio je u Čačku da je Srbiji potrebna nova državna politika koja, kako kaže, treba da bude srpska.

"Nije nam potrebna evrounijska ili briselska politika, naša zemlja je postojala kroz vekove jer joj je prvi cilj bio ona sama i njeni interesi", rekao je lider DSS-a.

Na izborima se DSS bori za tu, kako kaže, veliku ideju, odnosno da Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini, a ne da to radi neko drugi.

Prema njegovim rečima, 16. marta se bira između nove državne politike za koju se zalaže DSS i, kako navodi, poslušničke iza koje stoji SNS.

Birajte Beograd ili Brisel, poručio je Koštunica, jer sadašnja politika, prema njegovom mišljenju, vodi u propast.

"Osnovna mana sadašnje politike je to što je zaboravila na Srbiju od silne brige za Brisel, jer osluškuje i najmanje upozorenje nekog činovnika EU", smatra Koštunica.

Vlast se, naglašava, potpuno posvetila razvijanju evrointegracija, samo se o tome govori, ali ne i o stanju u kakvom se zemlja nalazi, njenoj privredi, poljoprivredi, industriji i o tome kako se ona razvija.

"Srbija se ne razvija, ona propada i propadaće dok se ne oslobodi lanaca Brisela", rekao je Koštunica.

U osnovi nove državne politike koju nudi DSS stoji program razvoja Srbije od 2014. do 2019. godine, koji nosi naziv Ekonomija političke neutralnosti, koji je realan i odgovoran", ocenio je lider DSS-a.

To nisu prazna obećanja, već program koji će omogućiti ekonomski razvoj zemlje, da građani žive normalno, bez straha i neizvesnosti, kaže Koštunica.

On, takođe, podrazumeva da Srbija sarađuje sa svima, ali u skladu sa svojim interesima.

"Naša zemlja ne treba da bude članica EU, ali treba da sarađuje sa ovim političkim savezom, Rusijom i drugim istočnim zemljama", naglasio je lider DSS-a.

Koštunica je istakao da priključivanje EU nije moranje i da o tome narod treba da se izjasni na referendumu.

"EU preživljava krizu, a pojedine članice žele čak i da istupe iz ovog saveza", zaključio je Koštunica. 

Koštunica je upozorio da će "srpska poljoprivreda biti satrvena" zbog odluke vlasti da od 1. januara ove godine ukine sve carine na poljoprivredne proizvode iz Evropske unije, oštro se usprotivivši toj odluci.

"To znači da će naša poljoprivreda biti satrvena, jer će se naši proizvodi takmičiti sa najezdom proizvoda iz EU, koji su subvencionisani i po 10 do 15 puta više od naših", rekao je Koštunica, saopštio je DSS.

Koštunica je istakao i da će "to biti kraj naše poljoprivrede" i pozvao građane da to promene glasajući za DSS i ideju političke neutralnosti, "što je zapravo glas za slobodnu i samostalnu Srbiju".

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару