Читај ми!

Stefanović: Zašto slučaj Lazarević nije pokrenut ranije?

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović kaže da nije pravo pitanje zašto je slučaj "Lazarević" sada pokrenut, već zašto nije pokrenut ranije. Stefanović pozvao partnere u vladi da se jasno odrede prema borbi protiv korupcije i kriminala.

Nije pravo pitanje zašto je danas pokrenut slučaj protiv Branka Lazarevića - pravo je pitanje zašto on nije do sada pokrenut i ko su bili oni koji su ga godinama unazad zaustavljali -rekao je potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović.

Stefanović je pozvao partnere u vladi da se jasno odrede prema borbi protiv korupcije i kriminala, a lidera JS-a Dragana Markovića Palmu da kaže da li su on ili lideri koalicije kojoj pripada tražili odlaganje rešavanja tog slučaja.

Reagujući na izjavu Markovića da je privođenje nekadašnjeg šefa kabineta Ivice Dačića Branka Lazarevića medijska propaganda namerno pokrenuta u predizbornom periodu, postavio lideru JS-a nekoliko pitanja, među kojima i to da kaže na koga je mislio kada je rekao da je neko danas, u vreme kampanje, pokrenuo taj slučaj.

"Zašto taj slučaj nije bio pokrenut u poslednje tri, četiri godine, ili pre dva, tri meseca i ko je kočio rešavanje tog slučaja, da li su Marković ili lideri njegove koalicije tražili odlaganje rešavanja ovog slučaja", zapitao je Stefanović.

Očekujemo odgovore na ova pitanja jer smatramo, naglasio je Stefanović, da nije u redu i da je potpuno nekorektno da se iza leđa napada SNS, a da u stvari niko ne želi da izgovori ono što misli.

"Pozivam Markovića da otvoreno kaže ono što misli i da izgovori imena i pojedinaca i stranaka koje stoje iza zaustavljanja istrage o Branku Lazareviću u poslednje četiri godine, kao i imena onih koji je nisu pokretali i da vidimo zašto nije došlo do saslušanja Lazarevića pre tri ili četiri godine" rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, za SNS je borba protiv korupcije i kriminala prioritet i ne interesuje ih ko su ljudi koji su se ogresili o zakon, da li imaju nečiju partijsku knjižicu, da li su funkcioneri, direktori, ministri.

"Ne mešamo se u istražne i tužilačke procese, ali želimo da insistiramo da niko ne bude nedodirljiv i da svako odgovara u skladu sa zakonom", rekao je Stefanović.

"Dakle, Marković i njegovi koalicioni partneri danas moraju da se odrede na čijoj su strani u borbi protiv korupcije i kriminala", podvukao je Stefanović, ali i naveo da u tom smislu gleda i na izjave Demokratske stranke i Dragoljuba Mićunovića "kojima očigledno borba protiv korupcije i kriminala smeta i koji su imali skoro identične primedbe na pokretanje procesa protiv Lazarevića".

Stefanović je ponovio da se SNS nikada neće mešati u rad pravosudnih organa i posao tužilaštva i sudova ali da hoće da se zna istina.

Rekao je i da se postavlja pitanje zašto samo SNS ima snage da ako treba procesuira i ljude koji pripadaju toj stanci, a svi ostali izbegavaju o tome da govore i pokušavaju da sakriju ili prikriju ono što je istina.

"Da vidimo šta je istina, da o tome tužilaštva, sudovi i policija kažu šta imaju i da dobijemo društvo koje se neće plašiti kriminala i korupcije, već će želeti da se snažno i odlučno bore protiv toga" zaključio je Stefanović.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару