Читај ми!

Stefanović: Izborićemo se sa korupcijom

U Srbiji ne smeju da postoje politički milijarderi, a da građani žive sve siromašnije, rekao je potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović na predizbornoj tribini u Koceljevi. SNS neće stati i izboriće se sa kriminalcima i tajkunima, rekao je Stefanović.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović poručio je da je cilj naprednjaka da se reforme sprovode brže kako bi se omogućilo da se građani zapošljavaju, a da suština bavljenja politikom više ne sme da bude lično bogaćenje.

"U Srbiji ne smeju da postoje politički milijarderi, a da građani žive sve siromašnije", rekao je Stefanović na predizbornoj tribini u Koceljevi i istakao da je potrebno ohrabriti ljude da izađu na izbore.

Stefanović je građanima poručio da može da obeća da SNS neće stati i predavati se i da će se izboriti sa kriminalcima i tajkunima.

"Svi koji misle da mogu istisnuti Aleksandra Vučića i SNS iz politike, da neki Mišković i tajkuni treba da vode vladu, a ne Vučić, i u Koceljevi i u svakom drugom mestu od građana će dobiti 'ne' kao odgovor", rekao je Stefanović.

Istakao je da je uveren da će oni koji žele brže reforme, koji žele da u Srbiji bude više radnih mesta i da zemlja bude priznata u svetu, moći jedino da podrže listu koju predvodi Vučić.

Stefanović je poručio onima koji smatraju da reforme ne treba brže sprovoditi da nije vreme da se "povlače kočnice" već da se mora brže u reforme, kako bi se, pre svega, stvorila mogućnost da se obezbedi posao za građane.

Potpredsednik SNS-a je ukazao da je bilo neophodno započeti borbu protiv kriminala i korupcije, budući da je korupcija bila prisutna u svim segmentima društva.

"Suština ne sme da bude lično bogaćenje političara i da postoje političari milijarderi, a da građani budu sve siromašniji", rekao je Stefanović.

Naveo je da je Srbiji potreban ravnomerni regionalni razvoj koji bi pre svega podrazumevao da se neko seti Koceljeve, Šapca, Pomoravlja i svakog dela Srbije, jer se novac mora ravnomerno raspoređivati i niko ne sme da bude zaboravljen.

Stefanović, koji, kako je sam rekao, vuče korene iz Koceljeve, ukazao je da je reč o kraju koji ima potencijala za razvoj poljoprivrede, stočarstva, i da se mora više raditi na razvoju tih grana.

Navodeći da naprednjaci neće obećavati "kule i gradove", rekao je da se mora više raditi i privlačiti investicije, poput "Džonson Elektrika" u Nišu, koji će zapositi oko 1.050 radnika.

"Dolazi nam i 'Mercedes', a već čujemo mnoge kritike. Pa zar je malo da imamo kooperaciju i da se iz pogona u Srbiji proizvodi 'Mercedesov' autobus", rekao je Stefanović.

Kandidat za poslanika na listi SNS-a Olgica Batić rekla je da se nijedna reforma ne može sprovesti preko noći i naglasila da se za otpočete reforme u Srbiji treba boriti.

"Treba da budemo odlučni u podršci tim reformama", poručila je Olgica Batić, koja je i predsednica Demohrišćanske stranke Srbije i navela da izbore 16. marta treba dobiti "kao vojvoda Mišić Kolubarsku bitku, pameću i strpljenjem, ali da je potrebno uzeti i olovku u ruke."

Predsednik opštine Koceljeva Veroljub Matić, koji je i član Predsedništva SNS-a, rekao je da je SNS u prethodnih godinu i po dana uradila mnogo, ali da treba nastaviti sa reformama i izrazio uverenje da će naprednjaci, uz vođstvo Vučića, pobediti 16. marta.

"Naredna vlada će stimulisati zapošljavanje mladih"

Na predizbornom mitingu u Šapcu Stefanović je poručio da će naredna vlada, ukoliko je posle izbora 16. marta bude vodio SNS, stimulisati preduzeća koja zapošljavaju mlade.

Pred više stotina ljudi na predizbornom mitingu je rekao da Srbiju očekuje "borba za nova radna mesta" i ocenio da je politika SNS-a "garant da će penzije biti isplaćivane, a penzioneri živeti normalno".

Stefanović je naveo da se predsednik SNS-a Aleksandar Vučić "susreo sa svim opasnostima koje nosi borba protiv tajkuna i kriminalaca", i da je "pokazao dalji put borbe sa organizovanim kriminalom".

Na skupu je govorio i koalicioni partner SNS, lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković koji je rekao da očekuje da će svi koji su podržavali SPO 1990-ih glasati za SNS i Aleksandra Vučića jer on danas nastavlja tu politiku.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару