Читај ми!

Dačić: Takmičim se da bih pobedio

Realna snaga SPS-a videće se na izborima 16. marta, rekao lider te stranke Ivica Dačić. Takmičim se da bih pobedio, jer mislim da je moja partija najbolja, istakao je Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da se na parlamentarnim izborima takmiči da bi pobedio, jer misli da je njegova partija najbolja i da će se njihova realna snaga videti upravo na izborima 16. marta.

Po otvaranju izložbe "Zaveštenja i darovi" u Narodnoj biblioteci Srbije, Dačić je novinarima rekao da istraživanja javnog mnjenja "prima k znanju", ali se ne oslanja na njih.

"Najbolja istraživanja su izbori. Mi nemamo istraživačke agencije, već agencije za stvaranje javnog mnjenja. Imate one koji previše veruju istraživanjima, kao što je bio Boris Tadić, koji je, po njima, pobedio Tomislava Nikolića u drugom krugu za 16 odsto, i one koji uopšte ne veruju, kao što je bio Slobodan Milošević, koji je izgubio izbore", naglasio je Dačić.

Upitan da li se i on takmiči za mesto "prve pratilje" na martovskim izborima, Dačić je podsetio na ocenu lidera SNS-a Aleksandra Vučića da su izbori neizvesni i naglasio da je onaj ko se takmiči za "prvu pratilju" promašio takmičenje.

"Ja se takmičim da pobedim. Mislim da je moja politika najbolja i trudim se da osvojim najviše glasova, drugi me ne interesuju i želim im sve najbolje", naglasio je Dačić.

Dačić je podsetio na nedavne izjave lidera LDP-a Čedomira Jovanovića da mu je glavno da na izborima osvoji više glasova od njega (Dačića), kao i predsednika LSV-a Nenada Čanka, koji smatra da je upravo Dačić kriv za lošu bezbednost u Novom Sadu.

"Lako je da napadaju mene, što ne napadaju Vučića? Misle da im je lako da se bore protiv mene. Pokazaću im", rekao je Dačić i naglasio on neće nikoga u kampanji da napada.

Dačić je rekao da će buduća vlada poslati nov predlog zakona o radu u skupštinsku proceduru, koji će sastaviti radna grupa formirana da ga napiše, kao i nove zakone o stečaju i privatizaciji.

Na pitanje dokle se stiglo sa predlogom zakona o radu, privatizaciji i stečaju, o kojima bi danas trebalo da raspravlja i Socijalno-ekonomski savet, Dačić, koji predsedava tom savetu, rekao je da "se nije stiglo nikuda".

"Vladi je prestao mandat, Skupština je raspuštena, zakoni se vraćaju iz procedure. Nova vlada će poslati nove predloge zakona, a radna grupa će sastaviti novi predlog zakona o radu", rekao je Dačić.

Govoreći o novom zakonu o radu, Dačić je rekao da će mu, ukoliko bude u prilici da "nešto odlučuje posle izbora", svakako najvažniji biti interesi onih koji su obuhvaćeni tim zakonom - radnika, penzionera i čitavog društva koje ne može da zavisi od toga da li će reforme biti zaustavljene.

"Treba naći balans između reformi i toga da nam ne umre pacijent", rekao je premijer.

Dačić je rekao i da situacija u Bosni i Hercegovini nije bila tema sastanka u Briselu, već se o njoj razgovaralo na marginama, kao o informaciji, a visoka predstavnica EU Ketrin Ešton govorila je o tome da bi trebalo da je poseti.

Dačić je dodao da se učesnici sastanka "nisu udubljivali" u tu temu.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару