SPS: Kampanja na dosadašnjim rezultatima

Posle sastanka sa kandidatkinjama SPS-a za poslanike, Slavica Đukić Dejanović rekla da će ključne oblasti njihovog delovanja biti zapošljavanje, penzije koje će pratiti plate i obrazovanje.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović poručila je danas, nakon razgovora sa kandidatkinjima te stranke za poslanice, da će ključne oblasti njihovog delovanja biti zapošljavanje, penzije koje će pratiti plate i obrazovanje.

Đukić Dejanović je novinarima posle sastanka rekla da su žene u Srbiji zainteresovane za veći obim ljudskih prava, pogotovo prava na rad, i da će najveći deo njihovih aktivnosti biti pronalaženje resursa što će omogućiti da najveći deo građana živi od svog rada.

Ona je navela da će akcenat biti i na penzijama, koje, kako je rekla, moraju pratiti plate.

"Ne smemo penzionere dovoditi u poziciju lošiju nego što je sada, jer nema lošije pozicije od ove. Srbija to ne može dopustiti", rekla je potpredsednica SPS-a.

Đukić Dejanović je navela da će se SPS zalagati i za jednake šanse za sve koji žele da se školuju i naglasila da će važan deo njihovog programa biti usmeren na zdravstvo i socijalna pitanja.

Prema njenim rečima, kandidatkinje socijalista su navele da predizborna kampanja ne može biti politički ring i polje u kojem će se političari svađati.

"Nadmetaćemo se u idejama koje moraju značiti da se za godinu i po dana može uraditi mnogo, baš kao što je naš predsednik (Ivica Dačić) uradio kada su u pitanju Briselski sporazum i evropski put, i kako smo radili i tamo gde smo imali lokalnu i vlast na republičkom nivou", rekla je Đukić Dejanović.

SPS: Kampanja na dosadašnjim rezultatima

Koalicija SPS-PUPS-JS još nije započela izbornu kampanju jer smatra da postoje važnije obaveze koje se moraju uraditi u narednom periodu, izjavio je funkcioner SPS-a Nikola Nikodijević i dodao da će kampanja njihove koalicije biti zasnovana na rezultatima koje je do sada postigla.

"Temelj svih narednih dana u kampanji biće suštinski rezultati naše koalicije i mi nećemo lagati i obećavati kule i gradove. Nema potrebe da izmišljamo ono što nije bilo i da obećavamo nešto što nismo uradili u poslednjih pet godina", rekao je Nikodijević.

Nikodijević je pozvao i ostale stranke da se mere po rezultatima rada i da na taj način građani sami procene ko je uradio najviše i ko treba da vodi Srbiju i Beograd posle 16. marta.

Koalicija SPS-PUPS-JS, kako je dodao, neće voditi dugu i intenzivnu kampanju jer je njihova poruka jasna i iza njih su konkretni rezultati.

"Naša politika temeljiće se na tome da smo mi ti koji su uveli socijalnu pravdu u Srbiju 2008. godine, kad smo došli na vlast", rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, koalicija oko socijalista je garant da će se takva politika, ako ostanu u vlasti, nastaviti i posle izbora.

Pored odgovorne i socijalne politike, ta koalicija zaslužna je i za Briselski sporazum i početak pregovora Srbije sa EU.

On je podsetio i da je lider SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić u radnoj poseti SAD i da bi bilo neozbiljno i neodgovorno da su socijalisti zapostavili sve vitalne državne funkcije i samo se bavili izborima.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару