Читај ми!

Tadić prihvatio poziv Nikolića

Prihvatam poziv svog protivkandidata Tomislava Nikolića na TV debatu, rekao predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić ističući da će to, zapravo, biti test političkih namera lidera SNS-a. Spreman sam da razgovaramo o svemu i na svakom jeziku na kom Nikolić želi da razgovara, naveo Tadić. Debata na RTS-u. DS: Nikolić se uplašio sopstvenog poziva.

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je da prihvata poziv svog protivkandidata Tomislava Nikolića na TV debatu, ističući da će to, zapravo, biti test političkih namera lidera SNS-a.

TV debata predsedničkih kanidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića održaće se 16. maja, na Prvom programu RTS-a.

Tadić je naglasio da je za debatu spreman već sutra i pozvao Nikolića na seriju debata, kako bi sučelili mišljena o svim važnim pitanjima za Srbiju.

Lider DS-a je novinarima u Jagodini rekao da je do drugog kruga izbora ostalo manje od dve nedelje, i da bi duel protivkandidata građanima mogao da pomogne da odluče na legitiman način ko će upravljati Srbijom narednih godina.

"Da bi građani mogli da donesu takvu odluku potrebno je da izađemo sa svojim predlozima i u debati. Pozivam mog protivkandidata Tomislava Nikolića da već sutra izađemo pred medije, da iskoristimo ovih nekoliko dana ako treba da imamo i više debata, i ja sam spreman da debatujem o svakom pitanju", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Nikolić bi trebalo da kaže da se stidi onoga što je govorio, jer bi to bio pravi način da se iskaže drugačija politička namera.

"Verujem da niko nije toliko neodgovoran da dopusti da Srbija uđe u neizvesnost, a niko ne zna kako bi izgledala Srbija i kako bi Srbijom upravljao Tomislav Nikolić", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, u okviru debate trebalo bi da se prikaže šta su obijica radila i govorila ranije, a šta danas.

"Neka se tačno prikaže šta sam ja govorio i radio devedesetih, a govorio sam ono što mislim i govorim i danas i nikada nije bilo razlike između onoga što sam govorio i mislio", rekao je lider liste "Izbor za bolji život".

On je dodao da je bilo i zabluda u njegovom mišljenju, ali da je greške prihvatao i ispravljao.

"Ali, ima ogromne razlike i u rečima onoga što je moj konkurent govorio, a da ne govorim o razlikama u onome što je radio", rekao je Tadić.

Tadić je istakao da je spreman da sa Nikolićem uđe u javnu debatu o svim sferama društvenog i političkog života, jer građani treba da meritorno odluče kome će da poklone poverenje u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Spreman sam da razgovaramo o svemu i na svakom jeziku na kom Tomislav Nikolić želi da razgovara", zaključio je Tadić.

Tadić je danas posetio Rekovac i Ćićevac gde je rekao da Srbija neće biti ista zemlja, ukoliko na njenom čelu bude Tomislav Nikolić ili ako to bude on i dodao da na predsedničke izbore gleda čitav svet, zato što je Srbija ključ stabilnosti i razvoja regiona.

"To je značaj ove odluke i zato je 20. maj dan od ogromnog značaja da definiše karakter ove zemlje", rekao je Tadić u obraćanju svojim pristalicama na trgu u Ćićevcu.

Ističući da je 6. maja mnogo ljudi ostalo kod kuće i nije glasalo, Tadić je poručio da neizlaskom na izbore oni ugrožavaju svoju egzistenciju i budućnost i da bi trebalo da glasaju u drugom krugu, a, kako je rekao, "biće vremena za zamerke i kritike, jer niko nije nepogrešiv".

"Tražim od vas da radite od jutra do mraka, da ubedite svakog nevernog Tomu da izađe na izbore i ne glasa za 'nevernog Tomu' nego za sigurnu budućnost, za našu političku opciju, jer je ona dobra čak i za nevernog Tomu", poručio je Tadić.

Prema njegovim rečima, i za Nikolića je bolje da DS vodi zemlju, jer "prosto, čovek ne ume da upravlja zemljom, nema to radno iskustvo".

Tadić je dodao da ne nipodaštava Nikolića, ali da lider Srpske napredne stranke, jednostavno, nije imao priliku da nauči da vodi zemlju.

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" naglasio je da je veoma dobro oslušnuo šta su građani rekli na izborima u nedelju.

"Rekli su da opozicija ne može da vodi Srbiju napred, ali i da vladajuće stranke mogu da je vode tako što se menjaju same, nije dovoljno samo da menjaju Srbiju", poručio je Tadić.

Boris Tadić je ocenio da je, kad čovek odluči u sebi da pobedi, kao što je on to uradio, to prva pretpostavka za pobedu, ali ne i dovoljna, jer je potrebna i podrška građana.

Tadić: Uspeli smo da sačuvamo sistem

Predsednik Demokratske stranke rekao je da su pred grđanima Srbije teške godine, ali i godine koje mogu da donesu prosperitet i bolji životni standard.

"Kriza je udarila u telo naše zemlje, u privredni organizam, ali smo uspeli da sačuvamo svaki potencijal razvoja. Izborili smo status kandidata, povećava se broj svetskih kompanija koje žele da ulažu u Srbiji i otvaraju nova radna mesta, borićemo se da obezbedimo prosperitet preduzetnicima, da uklonimo neke administrativne barijere", rekao je Tadić u razgovoru sa građanima Varvarina.

Lider demokrata je rekao da se ne sme ponovo dogoditi da imamo pauze od po 20, 30 godina u razvoju, već da svaka godina mora biti ispunjena novim ostvarenjima.

"Zato mi radimo, imamo ogromnu energiju, da nismo radili doživeli bismo sudbinu Portugala, Grčke i drugih zemalja. Mi smo uspeli da sačuvamo sistem. Da li ima grešaka – ima, ali ćemo ih ispravljati u hodu, vremenu koje dolazi, opasnostima, izazovima gledamo u oči, imamo nameru da izgradimo Srbiju da ne ostane nedovršena kuća. To je naša vizija", dodao je Tadić.

Tadić je rekao da mu je u izgradnji modernog i razvojnog društva potrebna energija svih građana Srbije, bez obzira na političku pripadnost, bez obzira na to da li je reč o poljoprivrednicima, profesorima, omladini.

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" održao je u centru Jagodine predizborni skup, na kojem mu je podršku pružio i lider Jedinstvene Srbije i gradonačelnik tog grada Drgan Marković.

Tadić je ocenio da su predsednički izbori veoma važni, jer od njih zavisi i karakter države u budućnosti i kako će Srbija biti prihvaćena u svetu - kao predvidljiv partner ili kao zemlja koja će svakih nekoliko godina menjati politiku u zavisnosti od interesa različitih političkih faktora.

"Zato pozivam građane da na ove izbore izađu 20. maja. Taj poziv je upućen sa velikom ozbiljnošću, zato što su ovi izbori od izuzetnog značaja za budućnost zemlje", rekao je Tadić.

среда, 31. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару