Читај ми!

Izjave predsedničkih kandidata

Predsednički kandidati, nosici lista na parlamentarnim izborima i stranački prvaci izražavili su, tokom dana, svoja očekivanja od današnjih opštih izbora u Srbiji.

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić izjavio je, posle glasanja, da očekuje pobedu na izborima i dodao da je izborna odluka građana bitna za budućnost Srbije i regiona i stabilnost Evrope.

"Očekujem pobedu, zato i učestvujem na izborima, a posle izbora idemo dalje, biće drugi krug, pa još jedna pobeda, strane investicije, datum za pregovore, novo umirenje Srbije i regiona i izgradnja normalnog, pristojnog i civilizovanog društva", rekao je Tadić.

Premijer Mirko Cvetković siguran je da će pobediti lista "Izbor za bolji život" i predsednik DS-a Boris Tadić. "Ne samo da očekujem, nego sam i siguran da će pobediti opcija 'Izbor za bolji život' i predsednik Boris Tadić", rekao je Cvetković, koji je i kandidat te liste za narodnog poslanika.

Predsednički kandidat SNS-a Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje da će osvojiti najviše glasova na izborima za predsednika i da je koalicija "Pokrenimo Srbiju" koju predvodi otvorena za razgovore isključivo sa strankama koje podržavaju njen program.

"Sigurno ću imati najviše glasova. Nije prvi put, ali mislim da je ovoga puta konačno. Srbija je dočekala promene, željno ih je čekala, bile su joj neophodne. Ovo više nije išlo ovako, toga su svesni svi u Srbiji i ja se nadam da ćemo ili večeras, ili za četrnaest dana, moći otvoreno da razgovaramo o tome kako da pokrenemo dalje Srbiju", rekao je Nikolić.

Ivica Dačić, predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS, očekuje dobar rezultat na izborima, veći broj glasova nego 2008. godine, kao i da će koalicija koju predstavlja biti važan faktor na budućoj političkoj sceni Srbije. Lider socijalista je poručio da narod bira ko će u ime njega donositi odluke, što uzrokuje da je podjednaka odgovornost i građana i političara.

Kandidat "Preokreta" za predsednika Srbije Čedomir Jovanović uveren je u dobar izborni rezultat koalicije koju predvodi i građanima je čestitao izborne razultate, a konkurentima na takmičenju i borbi. "Prve poruke koje posle izbora treba saopštiti građanima su one koje će istinito opisati stanje u zemlji i jasno kandidovati rešenja. Potrebno je uspostaviti novi red i prevazići podele koje nas onesposobljavaju za normalan rad", rekao je Jovanović.

Zoran Stanković, kandidat Ujedinjenih regiona Srbije za predsednika Republike, očekuje da će posle ovih izbora Srbija veoma brzo formirati skupštinu i vladu i da će nakon toga krenuti ka boljoj budućnosti. "Verujem u Srbiju i one koji će biti izabrani da će postići veoma dobre rezultate i da će to biti na dobrobit svih građana Srbije", rekao je Stanković.

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da Srbija danas na izborima bira da li će nastaviti da trpi uslove, ucene i poniženja iz Brisela ili će se razvijati kao slobodna i suverena država. "Srbija bira između puta da EU nema alternativu i političke neutralnosti", rekao je Koštunica.

Jadranka Šešelj, predsednička kandidatkinja Srpske radikalne stranke, izrazila je optimizam po pitanju rezultata izbora i poručila da će svima biti bolje "ako Boris Tadić ode sa vlasti a Tomislav Nikolić ne dođe". Šešelj je izrazila uverenje da birači znaju da je toj stranci "nacionalni interes iznad ličnog".

Predsednički kandidat grupe građana Muamer Zukorlić izjavio je da vrednost glasačkog postupka na opštim izborima u Srbiji umanjuju "problemi" sa nesređenim biračkim spiskovima, ali da je najbitnije da građani imaju mogućnost da se izjasne onako kako žele. "Očekujem da svi, koji su zaduženi za izborni proces, ulože maksimalan napor kako bi se izborni postupak obavio kako treba", rekao je Zukorlić.

Vladan Glišić, predsednički kandidat Dveri, očekuje da će taj pokret koji prvi put izlazi na izbore ostvariti dobar rezultat i da će Srbija dobiti vlast sposobnu da se suoči sa problemima. "Nadam se da Srbiju očekuje period mira i prosperiteta", rekao je Glišić.

Lider Saveza vojvođanskih Mađara i predsednički kandidat te stranke Ištvan Pastor očekuje da će glasovi koje on dobije u prvom krugu izbora sigurno biti značajni u narednoj rundi. "Voleo bih da nađemo zajednički jezik sa Borisom Tadićem, kada je u pitanju drugi krug izbora, i nadam se da ćemo u tome i uspeti", rekao je Pastor.

Kandidatkinja Socijaldemokratskog saveza za predsednika Srbije Danica Grujičić izjavila je da se iskreno nada da su građani Srbije prepoznali u stranci koju zastupa novu političku snagu i da će ona lično i SDS ostvariti povoljan izborni rezultat.

Kandidat Pokreta radnika i seljaka za predsednika Srbije Zoran Dragišić očekuje da će PRS biti najveće iznenađenje na izborima i da će postići odličan rezultat. Dragišić se založio za jačanje državnih institucija i istakao da cilj nove vlade mora da bude odlučnija borba protiv kriminala i korupcije.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković očekuje da na predsedničkim i parlamentarnim izborima bude izabrano rukovodstvo koje će biti odgovorno prema Srbima na Kosovu i ostalim građanima. Trajković je, posle glasanja u Gračanici, rekla da se nada da će izabrani politički predstavnici Srbije obezbediti regionalnu stabilnost i ocenila da region "tone ka destabilizaciji koja običnim ljudima i građanima nikako ne odgovara".

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару