Читај ми!

SRS: Odluka o opstanku Srbije

Izbori 6. maja predstavljaju referendum na kome se ne odlučuje samo o tome kako će se živeti u Srbiji u naredne četiri godine, već da li će ona opstati kao država, rekao potpredsednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić tvrdi da izbori 6. maja predstavljaju referendum na kome se ne odlučuje samo o tome kako će se živeti u Srbiji u naredne četiri godine, već da li će ona opstati kao država.

Zemlje Evropske unije, rekao je Krasić na predizbornom skupu u Prijepolju, ne mogu da budu prijatelji Srbije, jer su učestvovale u njenom bombardovanju, osnovale Haški tribunal "da se ne bi videlo ko je rasturio SFRJ", a 22 države EU su, kako je dodao, priznale nezavisnost Kosova i Metohije.

"EU svakih šest meseci pravi izveštaje o napretku Srbije i poseban izveštaj o napretku Kosova. Šta Srbija ima da traži u EU, koja nam u lice kaže - oteli smo vam Kosovo i Metohiju? Tu je početak i kraj svih politika", rekao je Krasić, saopšteno je iz SRS.

Da Srbija izađe iz krize, odbrani suverenitet i teritorijalni integritet i vrati ponos, potrebno je da se prekine proces pridruživanja Srbije EU i vrate carine za robu iz EU, smatra Krasić. On trvdi da se samo na tome svake godine iz budžeta izgubi 300 miliona evra.

Ninić: SRS u borbi protiv korupcije

Predsednik Saveta za borbu protiv korupcije Srpske radikalne stranke Ivan Ninić izjavio je da je počeo sa radom "antikorupcijski portal SRS" koji će se, između ostalog, baviti i "tajkunima okupljenim oko SNS".

Ninić je na konferenciji za novinare rekao da će portal biti "baza podataka o imenima i korupcionaškim radnjama" i koji će "raskrinkavati korupciju državnih organa u kojima učestvuje aktuelna vlast".

Ninić tvrdi i da se Tužilaštvo ne bavi izvorima finansiranja SNS, koja se "ne finansira sredstvima iz budžeta, a trenutno ima najskuplju političku kampanju u istoriji Srbije".

Prema Ninićevim rečima, najveći finansijeri SNS-a su kroz privatizacije "opljačkali stotine preduzeća", a, kako tvrdi, naprednjaci nemaju kadrovski kapacitet i legitimitet da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom.

Kako je rekao, SRS poziva tužioca za organizovani kriminal da ispita ulogu Milana Beka, Miroslava Miškovića, Stanka Subotića, Bogoljuba Karića, Đorđa Nicovića, Joce Amsterdama, Dušana Stupara i drugih, koji su, tvrdi Ninić, "danas srazmerno uloženom kapitalu postali akcionari Srpske napredne stranke, što u budućnosti može da predstavlja pretnju za pravnu i ekonomsku sigurnost države i naroda".

On je poručio da samo radikali mogu da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom, jer, kako navodi, "jedino njih ne finansiraju tajkuni".

Ninić je rekao da zbog visokog indeksa korupcije u Srbiji nema investicija, novih radnih mesta i industrijske proizvodnje, kao i da se godišnje "opere" oko 1,7 milijardi evra, dok 10 milijardi evra, prodje kroz sivu zonu.

Prema njegovim rečima, najveći obim korupcije bio je prisutan u procesu privatizacije više od 2.500 preduzeća, a za šta, kako tvrdi, nisu imenovani odgovorni ili se oni selektivno procesuiraju.

Šarović: Preraspodela bogatstva 

Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Nemanja Šarović pozvao je na preraspodelu društvenog bogatstva, jer je to, kako je rekao, jedini način da se izbegne grčki scenario na ulicama Beograda.

"U Srbiji i u Beogradu ne može biti boljeg života dok se ne ostvari načelo socijalne pravde. Ako ne želimo da se u Beogradu ponovi grčki scenario, ako ne želimo nerede na ulicama, mora se izvršiti preraspodela društvenog bogatstva", rekao je Šarović, saopšteno je iz SRS-a.

Šarović je najavio da će radikali, ukoliko dođu na vlast, ispitati poreklo imovine "novopečenih" bogataša.

"Sve što je stečeno mimo zakona, mora biti oduzeto. Tajkuni, poput Miškovića i Beka biće oporezovani višim poreskim stopama samo ako na vlast dođe Srpska radikalna stranka", poručio je Šarović.

"Beograd je naš dom. Beograd je naš grad. Ne dozvoljavam da Beograd bude potčinjen bilo čijim ličnim interesima", istakao je kandidat radikala za gradonačelnika Beograda.

среда, 31. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару