Читај ми!

DSS: Vladu ne zanimaju izbori na Kosovu

Vlada Srbije je pristala na ultimatume OEBS-a, jer je izbori na Kosovu ne interesuju, kaže funkcioner DSS-a Slobodan Samardžić. Ustupci OEBS-u dovode u pitanje regularnost izbora, navodi Samardžić.

Demokratska stranka Srbije smatra da je Vlada Srbije pristala na ulitimatume OEBS-a o izborima na Kosovu zato što je ti izbori ne interesuju, jer na Kosovu nema glasova za Demokratsku stranku i njenog kandidata Borisa Tadića, izjavio je potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić.

Ustupci OEBS-u dovode u pitanje regularnost izbora. Sve rade naopako, pristali su da OEBS određuje lokacije biračkih mesta, pa će u opštini Zubin Potok, koju kontrolišu Srbi, meštani sela Junake i Drijen morati da pređu po 40 kilometara do biračkog mesta", rekao je Samardžić na konferenciji za novinare.

Slobodan Samardžić je naveo i da je Vlada Srbije po nalogu OEBS-a pristala da se glasovi sa Kosova na predsedničkim i parlamentarnim izborima ne broje na biračkim mestima, iako brojanje traje najviše pola sata, nego u Raškoj, i ocenio da postoji mogućnost da biračke kutije budu oduzete "na granici Borka Stefanovića", kao i da su "moguće zloupotrebe".

"Odluka Vlade Srbije da odustane od lokalnih izbora na Kosovu je politički čin donet pod pritiskom zapadnih sila, UNMIK-a i Prištine. Sva je sreća da Vlada Srbije nema mnogo zakonskih aktivnosti prilikom lokalnih izbora, jer se ključne aktivnosti odvijaju u opštinama, koje formiraju biračke odbore, štampaju birački materijal i organizuju izbore", rekao je Samardžić.

Slobodan Samardžić je naveo da se OEBS nametnuo kao glavni činilac tokom razgovora sa Vladom Srbije o predsedničkim i parlamentarnim izborima koje će Srbija održati na Kosovu i da je to vidljivo u uputstvu koje je većinom glasova usvojila Republička izborna komisija i koje nije povoljno za održavanje izbora.

"Prirodno je da OEBS, kao deo UNMIK-a bude uključen u izborni proces, ali nije prirodno da bude isključen iz izbora koje organizuju Albanci na Kosovu, a da se reinkarnira kada Srbija organizuje izbore na Kosovu. Vlada Srbije je sama mogla da organizuje izbore na Kosovu, a
da OEBS bude posmatrač, a ne da OEBS određuje uslove", rekao je Samardžić.

Popović: Beograd prezadužen

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je u beogradskoj opštini Surčin da je sadašnja gradska vlast prezadužila Beograd, što bitno otežava njegov dalji razvoj. 

"DSS će voditi politiku razvoja privrede u Beogradu na realnim investicijama, bez zaduživanja. Učinićemo sve što je u našoj moći da Beograd danas ne bude u Evropi prepoznat kao grad koji je zadužen sa 85 odsto svojih godišnjih prihoda, već kao grad sa izvanrednim kreditnim rejtingom", istakao je Popović. 

On je naveo da Beograd trenutno duguje više od 800 miliona evra, bez dugovanja javno-komunalnih preduzeća, i da će 2015. i 2016. godine godišnje plaćati 77 miliona evra glavnicu i kamate za svoja dugovanja.

"Najveći deo novca kojim je sadašnja vlast zadužila građane, nije iskorišćen za investicije koje bi trebalo da povećaju prihode grada i pomognu vraćanje kredita", dodao je Popović. 

четвртак, 01. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару