Regionalna hronika, 30. april

Nove socijaldemokrate Šapčanima obećale bolji život. Sandžačka narodna partija ima kvalitetne i sposobne ljude čiji prioritet je budućnost mladih Sandžaka, rekao Mirsad Đerlek, predsednik te stranke. Demokratska stranka Srbije u Prokuplju predstavila program razvoja opštine,a DS kandidate za budući saziv Skupštine opštine Prokuplje. U Požarevcu, DS i Zeleni o očuvanje životne sredine, SNS o planovima za industrijsku zonu, u Kikindi koalicija SPS-JS-SDPS predstavila kandidate za odbornike.

Članovi najmlađe partije u Srbiji, Nove socijaldemokratije, razgovarali su sa Šapčanima o njihovim socijalnim potrebama, standardu života i brizi o najmlađima za koje su, u pešačkoj zoni, obezbedili balone.

Vladan Kulezić, kandidat za gradonačelnika Nove socijaldemokratije Srbije rekao je da će pokušati da racionalizuje rad gradske uprave i da je stavi u maksimalnu službu građana i dodao da će se zalagati za korišćenje prirodnih resursa, reke Save i planine Cer.

Iako su na izbornoj listi poslednji, pod brojem 14. kandidati Nove socijaldemokratije u Šapcu tvrde da će na delu biti prvi.

Novi Pazar: Sandžačka narodna partija za bolju budućnost mladih

Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek rekao je u Tutinu da je ova stranka veoma mlada, ali da ima kvalitetne i sposobne ljude i dodao da će ova partija posebnu brigu voditi o mladima koji su, kako kaže, budućnost Sandžaka.

Đerlek je rekao da Sandžačka narodna partija ima dobre programe za oporavak privrede i poljoprivrede u Sandžaku.

On veruje da će kroz saradnju sa Ujedinjenim regionaima Srbije Sandžaku obezbediti investicije i otvoriti nova radna mesta.

Predsednik BDZ-a i koalicije "Sve zajedno" Emir Elfić, govorio je na skupu u Beogradu o svojoj generaciji koja je ulicama Beograda demonstrirala stotinu dana i rekao da se danas suočava sa činjenicom da je, ono za šta su se tada borili, danas iznevereno.

On je dodao da Srbija danas ne izgleda onako kako su želeli i kako je obećano, kao i da je politika u Srbiji bez nove ideje i orijentacije.

Elfić je rekao da je koalicija "Sve zajedno" nova ideja i najveće osveženje na predstojećim izborima i šansa koju Srbija ne sme propustiti.

Kragujevac: "Zajedno za Kragujevac" pozvali birače da izađu na izbore

Kandidati za obornike liste "Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac" u završnici kampanje "Kragujevački Radnički pobednički" pozvali su birače da u što većem broju izađu na izbore 6. maja.

Predstavnici Koalicije kažu da su program razvoja Kragujevca od 2012. godine i dalje liderstvo stranaka okupljenih oko te koalicije mogući samo ako Kragujevčani masovno izađu na izbore na Đurđevdan i glasaju za svoj grad.

U ovoj koaliciji poručuju da će građani, glasom za njihovu listu, obezbediti dalji privredni i društveni razvitak Kragujevca.

Prokuplje: DS za bogatije i uređenije Prokuplje

Na izbornoj konvenciji DS-a predstavljeni su kandidati za budući saziv Skupštine opštine Prokuplje.

Demokrate smatraju da će put koji bude izabran 6. maja biti onaj kojim će ići cela jedna generacija.

Nenad Radmanović, nosilas liste "Izbor za bolji život-Boris Tadić" u  Prokuplju rekao je da je san mnogih generacija bio da budu deo saveza evropskih naroda i da se taj san danas ostvario.

Pedeset i pet odborničkih kandidata zalagaće se za bogatije i uređenije Prokuplje.

DSS predstavila program razvoja opštine

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije Prokuplje predstavio je program razvoja opštine i kandidate za lokalni parlament.

Bojan Kocić, predsednik OO DSS Prokuplje rekao je da ova stranka ima poštene i dobre ljude koji mogu da ovaj grad u naredne četiri godine izvedu na pravi put i dodao da su prioriteti razvoj privrede, poljoprivrede i turizma i unapređenje zdravstva, socijalne zaštite i zaštite životne sredine.

Niš: DSS ukazao na "nefer" kampanju PUPS-a

DSS u Nišu ukazuje na problem sa raspodelom vaučera za namirnice koje su umesto Gradske kurirske službe penzionerima sa nižim primanjima u gradu uručivali aktivisti PUPS-a.

Vladimir Vojvodić, potpredsednik GO DSS Niš kaže da koalicija koja se služi ovim stvarima, do pre mesec dana je pozivala druge učesnike u kampanji na fer kampanju, i da se oni nisu odazvali, jer, kako kažu, znaju sa kojim igračima imaju posla.

Zrenjanin: U koaliciji "Pokrenimo Zrenjanin" kandidati iz SNS, DSS, NS

Demokratska stranka Srbije na lokalne izbore u Zrenjaninu izlazi na listi "Pokrenimo Zrenjanin", čiji je nosilac Goran Knežević iz Srpske napredne stranke, koji je i kandidat koalicije za gradonačelnika.

Predsednik Gradskog odbora DSS i kandidat za odbornika Čedomir Janjić kaže da je Knežević najbolji kandidat na lokalnim izborima i da smatra da će na ovoj zajedničkoj listi osvojiti lokalnu vlast u Zrenjaninu.

U koaliciji "Pokrenimo Zrenjanin" su sem SNS i DSS, kandidati Nove Srbije i nekoliko manjih stranaka i pokreta. Lista ima 67 kandidata, od čega je osam iz DSS.

Požarevac: DS i Zeleni zalažu se za zaštitu životne sredine

Čelni ljudi Demokratske stranke Požarevca i Partije Zelenih zasadili 68 sadnica hrastova u Ljubičevu, simbolično za svakog kandidata za odbornika DS-a u skupštini grada Požarevca.

Ove dve partije potpisale su sporazum o saradnji na lokalnom nivou. Prema rečima Žarka Pivca, predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Požarevac, jedna od stavki iz potpisanog sporazuma odnosi se na ozelenjavanje i pošumljavanje ovog prostora. On je takođe rekao da i u budućnosti očekuje saradnju sa Zelenih.

"Partija Zelenih zalaže se za ekološke vrednosti u Srbiji, i sa tom idejom će delovati i u Požarevcu", rekao je predsednik Zelenih Ivan Karić i naglasio da su projekti u koje će Zeleni ulagati važni za Požarevac, kao i da ''zelena priča'' u Braničevskom okrugu može da nađe svoje uporište.

SNS o izgradnji industrijske zone u Požarevcu

Predsednik gradskog odbora SNS-a Veroljub Arsić izjavio je da će ta stranka, ukoliko osvoji vlast, iskoristiti najpovoljnije lokacije i zemljište u gradu kako bi izgradila industrijsku zonu.

U SNS-u kažu da će borba protiv korupcije i iskorišćavanje gradskih lokacija za izgradnju industrijske zone biti glavni prioriteti te stranke, ukoliko pobedi na izborima.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Bane Spasović rekao je da će uvođenje sistema javnih nabavki u gradskoj upravi u Požarevcu, osnivanje komisije i javnosti u radu biti mehanizmi kojima će se ta stranka boriti protiv korupcije.

Kikinda: Konvencija koalicije SPS-JS-SDPS

Koalicija SPS-JS-SDPS u Kikindi najavljuje pobedu na izborima jer, kako je rečeno na konvenciji, njihovi mladi i obrazovani kandidati ulivaju sigurnost i poverenje.

Gojko Grubor, kandidat SPS-a za odbornika, rekao je da sve veći broj političkih aktera pokušava da prisvoji socijalističku ideju i da to potvrđuje ispravnost njihovog opredeljenja da u centar svoje političke aktivnosti stave istinsku brigu o svakom građaninu.

Odbornički kandidati koalicije SPS-JS-SDPS, predstavljeni na konvenciji, poručili su da "imaju program, ideje i energiju da Kikindu promene nabolje".

четвртак, 01. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару