Читај ми!

Jadranka Šešelj: Besplatno školstvo za sve

Kada SRS dođe na vlast, omogućićemo besplatno studiranje za sve studente na prvoj godini studija, kaže kandidatkinja Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije Jadranka Šešelj.

Kandidatkinja Srpske radikalne stranke (SRS) za predsednika Srbije Jadranka Šešelj rekla je da obrazovanje mora da bude dostupno svima, a ne da bude privilegija dece bogatih roditelja.

"Kada SRS dođe na vlast, omogućićemo besplatno studiranje za sve studente na prvoj godini studija. Svi svršeni srednjoškolci moći će potpuno besplatno da upišu željene državne fakultete, a status 'budžetskog studenta' u narednoj godini zadržali bi ukoliko polože sve ispite", rekla je Jadranka Šešelj.

Kako je preneo SRS, Jadranka Šešelj je istakla da će radikali ukinuti PDV na udžbenike, nastavna sredstva i knjige. Usvojićemo program mera koji će za cilj imati podelu besplatnih udžbenika svim učenicima koji pohađaju osnovnu školu, i socijalno ugroženim učenicima srednjih škola", rekla je Jadranka Šešelj.

Kandidatkinja radikala za predsednika poručila je u Kragujevcu da nikada neće izneveriti interese države i naroda, da se nikada neće odreći Kosova i Metohije i da hoće da se bori za običnog čoveka da živi pristojno i dostojanstveno.

Navodeći da je SRS jedina stranka koja nije odustala od svojih ideja, Šešeljeva je rekla "da zbog tih ideja lider radikala Vojislav Šešelj već deset godina strada u Haškom tribunalu".

"Za poslednjih 12 godina smenjivanja istih stranaka na vlasti Srbija je dovedena do propasti, a narod na ivicu egzistencije. Do toga nas je dovela politika Borisa Tadića, a Tomislav Nikolić građanima nudi to isto - NATO i Evropsku uniju i odricanje od Kosova i Metohije", rekla je Šešeljeva na skupu radikala u sportskoj hali "Park".

Potpredsednik SRS-a Zoran Krasić pozvao je birače da svi budu jedinstveni oko ideologije i političkog stava Vojislava Šešelja i ocenio da 6. maja nisu samo izbori već i referendum.

"Glavna odluka jeste da li ćemo da izaberemo Srbiju ili Evropsku uniju", rekao je Krasić i dodao "Srpska radikalna stranka nema konkurenciju na izborima" kao i da "Srbiju iz evropskog i demokratskog blata mogu da izvuku zamo oni koji su verni Srbiji".

Član Izvršnog odbora SRS-a Verica Radeta rekla je "da se pored vlasti nad Srbijom nadvila još jedna veća opasnost, a to je Srpska napredna stranka".

"Na Đurđevdan Boris mora da ode, Toma ne sme da prođe, srpski radikali moraju da pobede jer mi smo najbolje što Srbija može da ima", rekla je Radeta i poručila : "Budite sigurni Vojislav Šešelj će biti u parlamentu u novom sazivu".

четвртак, 01. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару