Uginuo najviši pas na svetu

Posle velike borbe sa rakom kostiju, uginuo je Gibson, mužjak nemačke doge iz Kalifornije, 2004. godine proglašen za najvišeg živog psa na svetu.

Gibson, pas koji je u avgustu 2004. godine upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši živi pas na svetu, uginuo je prošle nedelje od raka kostiju.

Sedam godina stara velika nemačka harlekin doga iz Gras Velija u Kaliforniji, bila je visoka 107 centimetara do grebena, a čak 2,18 metara uspravljena na zadnje noge.

Težio je neverovatnih 81,6 kilograma. 

Gibsonu je bolest dijagnostikovana u aprilu, i to u prednjoj desnoj šapi. Nakon amputacije šape, izvršene kako bi se sprešilo širenje raka, išao je i na hemoterapiju.

Međutim, bolest se proširila na pluća i kičmu, i veterinari su vlasnici Sendi Hol rekli da nema terapije koja bi ga spasla, pa se ona odlučila za eutanaziju.

Gibson je, između ostalog, bio i „koautor" knjige „Gibson govori", o životu i putovanjima najvišeg psa na svetu.

Radio je u terapijskim centrima sa osobama sa posebnim potrebama, na šta je, osim sertifikata Ginisove knjige, gospođa Sendi bila posebno ponosna.

Gostovao je u mnogim popularnim televizijskim emisijama kao što su šou programi Opre Vinfri i Elen Dedženeres.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије