Читај ми!

Zapaljene prostorije DS-a u Užicu

Pola sata pre ponoći u Užicu su zapaljena ulazna vrata prostorija Demokratske stranke, a brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da se požar proširi na prostorije i zgradu u kojoj je sedište stranke. SNS, SPS i DSS osudile napad.

Kako je za Tanjug izjavio predsednik Gradskog odbora DS-a Jovan Marković, prema prvim informacijama policije, požar je podmetnuo za sada nepoznati počinilac.

Marković je kao mogući razlog ovog vandalskog čina naveo predizbornu kampanju koju vladajuća koalicija vodi protiv DS-a.

"Insistiranje vladajućeg režima na tezi da u redovima DS-a postoje lopovi i tajkuni, dovelo je do loše atmosfere u kojoj se odvija kampanja za izbore. Ipak, ja hoću da verujem da je ovo čin pojedinca i čin revolta", rekao je Marković Tanjugu.

Marković je uputio i apel svim strankama da osude nasilje.

"Ovo što se noćas desilo u Užicu treba da bude opomena svima nama da učinimo sve kako bismo kampanju vodili u pravom smeru, uvažavajući jedni druge. Neka ovo bude čin pojedinca i neka se na tome završi", poručio je Marković.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević osudio je vandalski čin paljenja ulaza u prostorije Gradskog odbora DS-a i od nadležnih zatražio da otkriju i procesuiraju počinioce.

Povodom tog incidenta, povereništvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Užicu osudilo je svaki vid mržnje, vandalizma i nasilja.

"Nedopustivo je da se u vremenu u kome živimo komunikacija svodi na uništavanje imovine ili fizičko nasilje prema neistomišljenicima. Kao što smo apelovali da se mora osuditi fizički napad na aktivistkinju SNS-a u Priboju ili vandalsko obijanje i pljačkanje naših prostorija u Arilju, tako i sada osuđujemo podmetanje požara u prostorijama Demokratske stranke u Užicu", navodi se u saopštenju SNS-a.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Užice Neđo Jovanović okarakterisao je danas sinoćnje paljenje prostorija Demokratske stranke kao kriminalno delo i uputio apel nadležnim organima da što pre otkriju počinioce.

I Gradski odbor DSS-a Užice danas je najoštrije osudio svaki vid nasilja, a posebno ako je izazvano različitim političkim mišljenjima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару