Читај ми!

Stiže kredit za "Gazelu"

Preostala tranša kredita Evropske investicione banke, namenjena rekonstukciji "Gazele" stići će u avgustu, saopštio direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Do sad je dobijeno 28 miliona evra, a iznos celog kredita je 33 miliona.

Direktor JP "Putrevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će u avgustu stići preostala tranša kredita od Evropske investicione banke, namenjena rekonstukciji "Gazele".

Drobnjak je, prilikom obilaska tog mosta, rekao da će on koštati oko 58 miliona evra, dodajući da je do sada, od EIB-a dobijeno 28 miliona evra, a iznos celog kredita je 33 miliona.

"Samim tim, EIB je ispunio obećanje, a razlika u novcu, koja je potrebna za završetak mosta je negde oko 25 miliona evra i taj iznos će finansirati 'Putevi Srbije' iz svojih sredstava", rekao je Drobnjak.

On je precizirao da će "Putevi Srbije" radove finansirati iz naplate putarina i akciza, uz napomenu da po nekim procenama neće ni biti potrebo 25 miliona, već između 21 i 22 mliona evra.

Izvođači radova sinoć su najavili da će most u potpunosti biti prohodan za saobraćaj "pre prvih snegova", možda već 1. novembra. Ranije je najavljeno da će to biti 15. novembra.

Direktor "Mostogradnje" Branko Knežević rekao je da veliki radovi tek predstoje unutar samog mosta. Dosta posla nalazi se unutar "sanduka mosta", a ovo što se sada radi je reparacija samo gornje kolovozne konstrukcije.

Knežević je najavio i da će most biti daleko čvršći i trajniji, jer će u njega biti ugrađeno 2.200 tona čelične konstrukcije i 800 tona kablova, koji će biti ugrađeni u betonsku konstrukciju.

Most "Gazela" trebalo bi konačno da bude završen u februaru 2012. godine. Izgrađen je 1970. godine i do danas nije obnavljan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи