Читај ми!

Recept za kupovinu pekare

Firme u restrukturiranju savijaju kičmu državi. Sve i da im se otpišu dugovi, neka preduzeća neće opstati, ističe novi ministar privrede. Paralelno - sve je više radnika koji veruju da bi u scenariju otpisa dugova trebalo da otkupe svoje fabrike. Tako misle i u pekari "Branko Perišić" u Kruševcu.

Mlin ne radi. Silosi prazni. Siguran recept za mrtvu pekaru. Ovde se, ipak, proizvodi - tuđim brašnom.

U pekari kažu da proizvode integralni i dijetalni hleb, ali i druge vrste peciva, a radnici tvrde da su zadovoljni poslom i da je bolje nego kod privatnika.

U isto vreme kad i ekipa RTS-a u pekaru su svratili i potencijalni kupci.

"Razumemo da firma ima određene probleme i da su ti problemi posledica prethodnog poslovanja i da je firma u restrukturiranju i iz te situacije gledano ona je u zadovoljavajućem stanju", kaže jedan od mogućih kupaca i sam vlasnik pekare "Braća Stanković".

Nisu jedini - i 228 radnika bi da otkupi pekaru.

"Najbolje rešenje za nas je da radnici kupe ovu firmu, odnosno pravljenje konzorcijuma", tvrdi Vlada Bogdanović iz sindikata "Nezavisnost".

Dobro je da ima više zainteresovanih. Ipak, čvor će na kraju preseći država.

"Imovina je procenjena na 750 miliona, dug prema dobavljačima oko 800, a ukupan dug oko milijardu i 700 miliona", kaže Petar Mihajilović, generalni direktor.

Od imovine poseduju - silose kapaciteta 20.000 tona, dve pekare, od kojih jedna radi. Oko 800 kvadratnih metara objekta na drugom kraju Kruševca. I osam radnji.

Firma, imovina, objekti, sve je osigurano. Veći deo je pod hipotekom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 30. новембар 2024.
5° C

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње