Ko je budući vlasnik FAP-a

Budući vlasnik pribojskog FAP-a, finska fabrika "Sisu" u svetu kamiona ima reputaciju kao "Rols Rojs" u putničkim vozilima. Njihova maksima u poslovanju je da kupcu treba pružiti kompletnu uslugu i da ugrađeni delovi u kamion moraju biti vrhunskog kvaliteta.

Fabrika "Sisu" ima tradiciju dugu gotovo osam decenija. Za to vreme je razvila namenske kamione za tešku industriju i vojna vozila.

Jedan deo fabrike radi za vojnu indsutriju što je velika prednost jer je poznato da je FAP razvio nekoliko kamiona baš u ove namene koji imaju izuzetne karakteristike. Druga sličnost je da i "Sisu" i "Fap" svoju tehnlogiju zasnivaju na "Mercedesovim" motorima i šasijama.

Kurt Martinson iz kompanije "Sisu auto" kaže da u njihve kamione ugrađuju "Mercedesove" motore i menjače.

"Ukoliko klijent želi ugrađuemo i katarpilar motore snage od 500 do 600 konjiskih snaga. Kod nas kamioni kod krajnjeg korisnika idu potpuno opremljeni, to znači da ugarđujemo svu potrebnu dodatnu opremu, po želji kupca već u fabrici. Oni nigde ne idu na doradu. Najviše radimo za drvnu i građevinsku industriju ali imamo i veoma dobre vojne radne platforme", rekao jeKurt Martinson.

Fabrika "Sisu" stara je 80 godina. Godišnje proizvede 400 vozila. Prozvodi i vučna vozila guseničare ali najviše takozvane platforme kamione koji služe za prevoz u bespuću. Naravno, njih najviše kupuju vojske koje naručuju razne nadogradnje.

"Naša maksima je da ugrađujemo najproverenije delove. Nasi tehnicari se trude da isprojektuju takva vozila da njihov vek eksplatacije bude dug da trpe velike hladnoće ili velike toplote. Naravno, šasije su osnov svega", kaže Martinson.

Vojni kamioni platforme koji imaju i do deset pogonskih osovina specijalnost je "Sisu" fabrike. Naš FAP je još 80-tih projektovao na "Mercedesovoj" tehnologiji vozilo za vojsku sa osam pogonskih točkova koje se dobro prodavalo u arapaskim zemljama.

Taj kamion dobio je modifikacije u nasem novom oklopnom vozilu "Lazar", što znači da će se FAP brzo uklopiti u program finskog proizvođača.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво