Читај ми!

Nivoi Ibra, Drine i Toplice u opadanju nakon jučerašnjeg maksimuma, ronioci traže nestalog muškarca

Vanredna situacija je zbog poplava proglašena u Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji, Prokuplju i devet mesnih zajednica u Kraljevu. Ronioci u reci Raški tragaju za nestalim muškarcem, dok je za danas zakazana sahrana muškarca čije je telo juče pronađeno. Nivoi reka su u opadanju, a sada sledi procena štete. Nadležne službe su na terenu i prate situaciju.

Posle obilnih padavina proteklih dana, nivo reka u ugroženim područjima počeo je da opada. Iz reke Raške izvučeno je telo muškarca, jednog od dvojice ljudi koji su upali u bujicu u Novom Pazaru. Za drugim muškracem tragaju ronioci.

Vanredno je i dalje u osam opština i u devet mesnih zajednica u Kraljevu. Opadaju nivoi Ibra i Toplice.

Naime, vrh poplavnog talasa na Ibru prošao je noćas kroz Kraljevo. Oko 21 čas dostigao je 326 centimetara, ali je trenutno u opadanju.

Bolja je situacija i u Raški gde je nivo ove reke na nivou ispod 550 centimetara, što je 65 centimetara manje nego juče kada je dostigao svoj maksimum.

Gornji tok Toplice od juče je u značajnom opadanju, a nivo reke je znatno niži od granice redovne odbrane od poplava.

Najveću štetu od poplava u Topličkom kraju pretrpela je poljoprivreda. Pod vodom je više od sto hektara oranica i voćnjaka, a narednih dana komisije će utvrditi razmere pričinjene štete.

U Opštini Brus gde je zbog poplava proglašena vanredna situacija, jutros je stabilno. Toplička, Graševačka i reka Rasina povukle su se u korita, kiša je prešla u sneg.

Vodostaj Drine je za više od 80 centimetara manji nego juče, a voda se polako povlači u svoje korito, javlja dopisnica RTS-a koja se ovog jutra javila iz Mataruške Banje. Vodostaj je u granici redovne odbrane od poplava i nekoliko puta je veći od uobičajenog.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво