"Er Srbija" od 18. maja leti na četiri destinacije

"Er Srbija", nacionalni avio-prevoznik Republike Srbije, obnoviće u ograničenom obimu redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja 2020. godine, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna 2020. godine.

Konačni red letenja zavisiće od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mera u zemljama do kojih "Er Srbija leti", saopšteno je iz avio-kompanije.

Od 18. maja, biće organizovan ograničen broj letova do londonskog aerodroma Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

"To su dobre vesti koje će obradovati naše građane", rekla je ministarka Zorana Mihajlović tokom obilaska radova na modernizaciji i proširenju Aerodroma "Nikola Tesla".

Gradi se nova aerodromska zgrada i toranj. Koncesionar, francuski "Vansi" obećava da će proširenje Aerodroma završiti za tri godine, kako je i planirano.

"Svi radovi idu kao podmazani. Prilagodili smo se situaciji i usvojili preventivne mere Vlade Srbije. Cilj nam je da modernizujemo aerodrom i unapredimo usluge", naveo je Fransoa Berizo, generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla".

"Vansi" će uložiti 700 miliona evra u beogradski aerodrom 

Francuski koncesionar investiraće u beogrdski aerodrom 700 miliona evra, a vrednost radova na proširenju je 60 miliona evra.

Posle proširenja aerodrom "Nikola Tesla" dobiće 11 novih gejtova a ukupan kapacitet Aerodroma biće povećan 50 posto. Potvrđeno je i da se već sprema dokumentacija za proširenje niškog aerodroma.

Iz "Er Srbije" poručuju da su period tokom kojeg su bili sprečeni da obavljaju redovni saobraćaj iskoristili da se reorganizuju i pripreme za izazove.

"Imali smo izuzetnu čast da pružimo podršku Vladi Srbije kroz obavljanje mnogobrojnih humanitarnih i repatrijacionih letova, transport medicinske pomoći i prevoz eksperata, kao i vraćanje srpskih državljana koji su se zatekli na stranim aerodromima", izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Zbog pandemije, avio-kompanije u celom svetu beleže najveće gubitke. Računica "Er Srbije" je: promet putnika manji 80 odsto a tereta 20 procenata.

"Procenjene štete su već preko 40 miliona evra za ‘Er Srbiju’ i delom Aerodrom ‘Nikola Tesla’. Biće toga i više do kraja godine. Sve što budemo mogli, kao država, da uradimo i stvorimo uslove da naš nacionalni operater radi mi ćemo to raditi", rekla je Zorana Mihajlović

Gde će "Er Srbija" sve leteti 

Destinacije do kojih će avioni leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica.
 
Optimizovaće se nedeljni broj letova do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid.
 
U narednom periodu, "Er Srbija" neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.
 
Poručuju da će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. 

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару