"Fiš fest" u Beogradu mami posetioce gurmanlucima od ribe

Kod Kule Nebojše na Dunavu u toku je "Fiš fest", tradicionalna manifestacija koja za četiri dana privuče stotinu hiljada ljudi.

Dok posetioci obilaze štandove sa zanatskim proizvodima, šefovi kuhinja pripremaju riblje specijalite, čorbu, paprikaš, ribu na žaru, a narednih dana kuvari sa Mediterana spremaće dagnje na buzari za 3.000 ljudi.

"Mi spremamo tradicionalnu riblju čorbu na 'Fiš festu', već 12 godina godina kuvamo i tradicionalno tako isto se kuva", kaže kuvar iz Sombora Ivan Terek.

Manifestacija ima takmičarski karakter, i u kategoriji mladih kuvara, ali i onih već pokazanih i dokazanih u mnogim svetskim hotelima i restoranima.

"Evo, ovo je neko opuštanja pred početak školske godine. Pozivam sve da dođu da se opuste za vikend, a posle, kako nam bude", kaže Đorđe Živanović ispred organizatora manifestacije "Fiš festa".

Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, odlični restorani, razne manifestacije i specifična energija grada, sve to krasi našu prestonicu i svake godine privlači sve veći broj stranih gostiju.

"Manifestacije su jedan od glavnih motiva za dolazak turista, uglavnom stranih. A ako su one i gastronomsklog karaktera, onda je to dodatni motiv za dolazak što većeg broja turista", ističe ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Svake večeri sve do nedelje kod Kule Nebojša organizovaće se i koncerti. Osim zabavnog karaktera, "Fiš fest"  ima i jedan viši cilj – da razvije svest ljudi o važnosti očuvanja prirode i rečnog priobalja kako bi u njoj, posle nas, uživale buduće generacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. март 2025.
20° C

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса