Četiri mrtva u obračunu kod Skoplja

Četvorica švercera oružja ubijena u obračunu sa makedonskom policijom, nedaleko od mesta Raduša, kod Skoplja. Specijalci presreli kombi u kome se nalazilo oružje, šverceri otvorili vatru.

Novi obračun makedonskih policajaca i albanskih odmetnika. Kod sela Raduša, ubijene četiri osobe, dvojica makedonskih državljana i jedan Albanac iz Prištine. Identitet četvrtog poginulog još nije utvrđen.

Pucnjava je trajala više od tri sata, a posle akcije, policija je uhapsila dvojicu švercera.

Pucnjava između specijalaca i grupe odmetnika počela je u noći između utorka i srede, kada je policijska patrola pokušala da zaustavi kombi, nedaleko od sela Raduša, ali su osobe koje su se nalazile u vozilu otvorile vatru na policiju.

U pucnjavi su ubijena četvorica odmetnika, a oružje je prebačeno u policijski magacin. U kombiju su pronađene tri ručne bombe, tri kompleta ručnih bacača, šest automatskih i poluautomatskih pušaka, snajperska puška, eksploziv, 12 minobacačkih projektila, uniforme i amblemi OVK.

Policija je, za sada, uspela da identifikuje trojicu poginulih.

U akciji policije ubijeni su Džafer Šalja iz Prištine, koji je u Makedoniji osuđen na devet godina zatvora zbog napada na policajca i šverca oružja, i makedonski državljani Kemal Fejzula i Šaban Zejneli, prvi iz skopskog sela Grčec, a drugi iz tetovskog sela Merovo.

Zejneli je. takođe, optužen i za "Slučaj Mavrovo", odnosno za mučenje i seksualno zlostavljanje nekoliko radnika, Makedonaca, tokom sukoba 2001. godine.

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski je, takođe, rekao da su ubijeni i uhapšeni nosili crne uniforme sa oznakama Nacionalne oslobodilačke armije, makedonske podružnice Oslobodilačke vojske Kosova. Obe te formacije imaju istu skraćenicu - UČK.

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska rekla je da je policijska akcija počela posle informacija da se sprema prebacivanje oružja u Makedoniji, pa su specijalci upućeni da presretnu crni kombi "mercedes sprinter".

Policija u Prištini nema nikakve informacije o incidentu, rekao je portparol kosovske policije Beki Kelani.

 

Kraj oko sela Raduša i Rašće, tokom noći, blokirale su jake policijske snage, a od jutra tim predelom patroliraju helikopteri.

Put između ta dva sela bio je potpuno blokiran do jutros u 8 časova.

Pre dve nedelje, makedonski specijalci sukobili su se sa sličnom grupom odmetnika nedaleko od mesta Blace, i u tom sukobu povređen je jedan od švercera, a policija je pronašla pet skrovišta napunjenih raketama, bombama, ručnim bacačima i raznim drugim oružjem i opremom.

Posle te akcije, kosovska policija je uhapsila sedam osoba za koje se sumnja da su iz Makedonije pobegle na Kosovo, ali njihov identitet nije saopšten.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару