Ponovo haos u Parizu, policija suzavcem na demonstrante

Francuska policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su blokirali parking za autobuse u Parizu, protestujući zbog planova vlade predsednika Emanuela Makrona da starosnu granicu za odlazak u penziju poveća sa 62 na 64 godine.

Na snimcima koje je na Tviteru objavila televizija BFM vidi se kako policajci ispaljuju suzavac na grupu ljudi okupljenu na ulazu na parking.

Protesti, koji su danas ušli u 29. dan, najduži su od 1968. godine, prenosi Rojters.

Francuski tvrdokorni sindikat CGT pozvao je juče na nastavak štrajkova u zemlji, dan nakon što je predsednik Emanuel Makron izjavio je da neće odustati od reforme penzionog sistema, jer je to "projekat socijalne pravde i napretka".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи