Читај ми!

НДС: Нема добољно озбиљних инвестиција

Наставак политике коју води СНС довешће у питање исплату пензија, рекао је шеф изборног штаба Нове демократске странке Марко Ђуришић. Као највећа странка у Влади, СНС је најодговорнија за лошу политику која није обезбедила довољно озбиљних инвестиција, истакао је Ђуришић.

Шеф изборног штаба НДС Марко Ђуришић изјавио је да влада СНС у претходне две године није урадила готово ништа на проналажењу нових инвестиција и креирању нових радних места и да је јасно да ће наставак такве политике довести у питање редовану исплату пензија.

"Као највећа странка у Влади, СНС је најодговорнија за лошу политику која није обезбедила довољно озбиљних инвестиција. Иако свакодневно слушамо приче о томе како је Србија на правом путу, чињеница је да је животни стандард грађана, било да су запослени или пензионери, у последње две године опао", рекао је Ђуришић.

Он је навео да је зато јасно да је једино гарантовано да ће убрзане реформе које се обећавају после избора ићи преко леђа "најстаријих и најнезаштићенијих суграђана".

Ђуришић је, како преноси НДС у саопштењу, подсетио да је на почетку светске економске кризе 2008. године на иницијативу Бориса Тадића влада усвојила мере које су заштитиле пензионере, којима је претило да на својим леђима понесу највећи терет кризе и обезбедила редовне исплате пензија нашим најстаријим суграђанима.

"Влада у претходне две године није урадила готово ништа на проналажењу нових инвестиција и креирању нових радних места иако је економска криза завршена 2012. године и јасно је да се са наставком овакве политике доводи у питање редована исплата пензија, закључио је Ђуришић.

Хомен: У задње две године инвестирано свега 800 милиона евра

Члан НДС Слободан Хомен, рекао је у Краљеву да су у протекле две године просечне плате и пензије пале за шест одсто, што је први пут још од 2000. године.

"Стране инвестиције би требало да буду покретач развоја једне државе, поготову једног сиромашног друштва као што је наше. Инвестиције, нажалост не постоје. У претходне две године укупан износ инвестиција које су стигле у Србију, износиле су свега 800 милиона евра", рекао је Хомен, подсећајући да су 2012. године, у време најтеже економске кризе, када је председник Србије био Борис Тадић, стигле инвестиције у износу од 2,2 милијарде евра.

Хомен је у просторијама Градског одбора НДС у Краљеву, рекао да је немогуће борити се за повећање запослености уколико немамо стране инвестиције и људе који знају да раде свој посао.

Он је рекао да постоји опасност да данас једна политичка партија узме већину гласова у Србији, и да сама влада."То никако неће бити добро, пре свега у економском смислу, јер смо видели њихове резултате у претходне две године. С друге стране, постојеће опозиционе странке нису ништа показале. Бојимо се да, уколико се то настави, нећемо имати ни кавалитетну власт, али ни опозицију у Србији", рекао је Хомен.

На питање да ли НДС виде у власти, Хомен је рекао да то није извесно, али да му је драго што су СНС, али и СПС, промениле своју политику и подржавају ЕУ.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару