Читај ми!

Тадић: Власт продубила задужење државе

Свако треће дете у Србији данас је у опасности од сиромаштва, рекао је лидер Нове демократске странке Борис Тадић. Власт је продубила задужење државе које прети да озбиљно угрози макроекономску стабилност земље, навео је Тадић.

Лидер Нове демократске странке  Борис Тадић рекао је вечерас у Зрењанину да је свако треће дете у Србији данас у опасности од сиромаштва.

Он је на предизборној конвенцији коалиције са ЛСВ упозорио да ће у Србији, уколико се након ових избора ништа не промени, бити још већи притисак, дестабилизација и сукоби, иако се земља, навео је, тек извукла из те опасности и претњи грађанским ратом.

"Човек има потребу да најгоре ствари што пре заборави, али ове ствари не смемо да заборавимо да нам се не би поновиле. Зато сам одлучио да се вратим у политички живот и да, пре свега, помогнемо младима да се у што већем броју запосле, да обезбедимо извесност за најстарије, а неопходне реформе начинимо најмање болним за најосетљивије слојеве друштва", поручио је Тадић.

Он је оптужио власт да је продубила задужење државе које прети да озбиљно угрози макроекономску стабилност земље.

Према његовој процени, да је влада опстала до краја мандата укупно задужење би износило 24 милијарди евра.  Он је рекао да је у Зрењанину последњих година инвестирано доста и да су своје производне погоне отвориле велике компаније попут "Дрекслермајера" и "Помпеје", али и да тиме није био у потпуности задовољан, јер се могло постићи и више.

Тадић је поручио да ће се његова коалиција залагати за опсежне реформе здравственог и образовног система у Србији, јер су оне у овом тренутку најнеопходније.  

Чанак: Војводина ће препознати искреност 

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак рекао је у Зрењанину да је уверен да ће Војвођани препознати ко се за њихове интересе залаже само у предизборној кампањи, а ко искрено говори о Војводини већ 25 година.

Чанак је новинарима, након конвенције предизборне коалиције у којој ЛСВ наступа са Новом демократском странком Бориса Тадића, рекао да ће резултат њихове коалиције бити најпријатније изненађење у Војводини и да ће то уједно бити најнепријатније изненађење за ''непријатеље Војводине''.

"Неозбиљно је да у Зрењанину причам зашто грађани требају да дају глас нашој листи, јер су се људи са наше листе доказали својим радом у последњих четврт века. Лицемерни политичари причају колико се залажу за аутономију Војводине и колико им је Војводина на срцу", рекао је Чанак и додао да је смешно што то раде само током изборне кампање, а након избора све забораве.

Чанак се, како је рекао, нада да ће људи препознати ко искрено говори, а ко жели да их обмане.

Говорећи о потреби доношења новог Устава Србије, Чанак је рекао да ће се та коалиција залагати да се уставом дефинише положај Војводине и да у устав уђе одредба којом се забрањује продаја пољопривредног земљишта странцима, јер су то ствари које највише брину грађане Војводине.

"Већ те две ствари су довољне, а ако се томе придодају и изворни приходи, да се мора решити питање власништва над имовином и још низ ствари, онда би се створили услови да грађани Војводине живе боље", рекао је Чанак.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару