Читај ми!

ЛДП: Гласање о послу који мора да се уради

Ово је гласање о послу који морамо да урадимо, послу о ком само ми говоримо, о ком се са вама договарам, поручио у Лесковцу лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Време је да ЛДП спроведе своју политику, политику која је прекинута те проклете 2003. убиством Ђинђића, каже Јовановић.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић поручио да се 16. марта гласа о послу који мора да се уради, а не о појединачним лидерима партија и коалиција.

"Ово није гласање за или против Вучића, за или против Дачића, Ђиласа, Тадића, мене. Ово је гласање о послу који морамо да урадимо, послу о ком само ми говоримо, о ком се са вама договарам. Да подигнемо фабрике, обновимо болнице, вратимо безбедност и будућност деци. Казните све који су били власт и овај посао нису урадили. Гласајте за ЛДП", рекао је председник Јовановић у Лесковцу, наводи се у саопштењу партије.

Јовановић је рекао да ЛДП на гласање ставља оно за шта се одувек та партија залаже: "Да бранимо слободе и права, да подстичемо толеранцију и штитимо право на различитост, да реформишемо законе и учинимо земљу ефикаснијом, да спречимо самовољу и незнање, да зауставимо насиље, да доведемо кривце пред лице правде, да заштитимо немоћне. Да Европу саградимо у Србији".

"До Србије је да за то гласа или не гласа, а после избора ћемо да видимо имамо ли савезнике за тај посао за који се годинама залажемо, без икаквих уступака и компромиса са наше стране. Ми се не нудимо за друштво, ми друштво бирамо", поручио је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је истакао да је ЛДП једина опозиција у Србији. Навео је да ЛДП никад није била на власти, а да су се сви на њој изређали и после сваке те власти је за грађане било само горе.

"У овој сулудој кампањи се сви они представљају као нови и сви нападају ЛДП да хоће у власт. Време је да ЛДП спроведе своју политику, политику која је прекинута те проклете 2003. убиством Ђинђића. Ђинђићева политика одувек је била једина политика ЛДП-а и једино је наша политика одувек Ђинђићева политика. Он ње никад нећемо ни за корак одустати. Она је услов свих услова сваке будуће калиције, сваке владе у којој можемо бити", рекао је Јовановић.

Милић: Децентрализовати полицију у Србији

Заменик председника Либерално-демократске партије (ЛДП) Ненад Милић рекао је да полиција у Србији мора да се децентрализује и да градови и општине морају да имају овлашћења да бирају начелника полиције у својој локалној самоуправи.

"Уколико руководства у градовима и општинама не могу да утичу на безбедност, већ се свиме управља из једног центра у МУП-у, онда имамо ситуацију какву имамо: небезбедне градове", рекао је Милић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Према његовим речима, Нови Сад годинама није имао начелника полиције због политичких сукоба у Београду.

Милић је подсетио да је такав начин функционисања полиције, када су скупштине градова и општина бирале начелнике полиције и био је успешан током 50 година, док није укинут 1992. године.

"Српска полиција има четири полицајца на 1.000 становника, а светски стандард је два до два и по. Организација полиције је погрешна и базира се на репресији, а не на превенцији. Не решава се безбедносни проблем тако што ће у Нови Сад доћи као појачање 200 полицајаца који уопште не познају овај град", навео је Милић.

Оценио је да за такву врсту реформе не треба новац, већ само политичка воља да се републичка власт одрекне дела власти и да га пребаци на локалне заједнице.

"Војводина треба да има своју полицију, која би требало да врши професионалну контролу рада локалних полиција у општинама и градовима у покрајини", рекао је Милић.

Председник Либерално демократске партије Војводине Душан Мијић рекао је да нови Устав Србије треба да дефинише да и Војводина има свој устав.

"Војводина својим уставом треба да дефинише законодавну, судску и извршну власт. Србија је слозена држава, у којој Војводина треба да буде равноправна. То је начин да се ослободе потенцијали који су маргинализовани након рушења аутономије Војводине из 1990. године, на радост свих грађана Србије, јер Војводина јесте део Србије и нема ту никаквог говора о сепаратизму, то су чисто политичка подметања", рекао је Мијић.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару