Дачић: Брига за људе основи мото

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС не плаши се ислуженог Тадића, Чеде или Ђиласа, рекао Ивица Дачић. Лидер СПС-а је навео да је од 2000. године 800 хиљада људи остало без посла, а за коалицију коју он предводи брига за људе је основни мото.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је у Врању да се СПС-ПУПС-ЈС "не плаши ислуженог (Бориса) Тадића, Чеде (Јовановића) или (Драгана) Ђиласа" и да су то људи које окружују телохранитељи, а не народ.

Лидер социјалиста је рекао да се они нису плашили бомби НАТО пакта и да се "лавови и тигрови не осврћу на сваког комарца који дође да пецка".

"Тадић је данас изјавио како су они раније морали са нама, а да им сада то не пада на памет. Ја му кажем да неће ни бити у прилици да нуди некоме тако нешто", рекао је Дачић обраћајући се симпатизерима.

Према његовим речима, народу је доста "слепих вођа као из приповетки Радоја Домановића".

"Не знам да ли да спомињем Чеду Јовановића да не губимо време", додао је Дачић. Лидер СПС-а је навео да је од 2000. године 800.000 људи остало без посла, док је за коалицију коју он предводи брига за људе основни мото.

Дачић је истакао да Јумко и Симпо не смеју да пропадну, јер од њих зависи више од десет хиљада људи у Врању и околини.

"Сви политичари искрено треба да кажу шта планирају са тим фабрикама. Од кад знам за себе спасавао сам Симпо и поново ћу га спасавати. Не знам чији су кадрови ту, мене интересују радници, јер се без функционера може а без радника не може", нагласио је лидер социјалиста.

Када је у питању "Јумко", он је казао да ће МУП Србији од те фабрике наручити шивење униформи да би им на тај начин помогли.

"Ми смо на страни радника, сељака, бораца који су учествовали у ратовима, јер они нису ратни злочинци. Ако Срби буду напуштали ове просторе, говорићемо о албанској већини и на другим просторима и зато мора југ да се развија", поручио је Дачић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је да коалиција СПС-ПУПС-ЈС не уме да отпушта раднике, већ да доводи инвеститоре.

Он је као главне тачке програма коалиције навео борбу против беле куге, социјалну правда, развој спорта и помоћ младим људима.

"Желимо да у свакој породици свирају трубачи, да се жене и да се деца рађају", узвикнуо је Палма, док је у публици свирао оркестар трубача.

Потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић рекао је да су гласањем за ту коалицију пензије заштићене, додавши да у Србији нема вишка запослених, већ мањка посла.

Конвенцији у Врању присуствовало су и Дачићеви родитељи.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару