Динкић: Потребне фабрике за прераду хране

Држава, уместо политике стезања каиша, мора да помогне да се у свим регионима изграде нове или модернизују постојеће фабрике за прераду хране, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић.

Председник УРС-а Млађан Динкић изјавио је да држава, уместо политике стезања каиша, мора да помогне да се у свим регионима изграде нове или модернизују постојеће фабрике за прераду хране.

"Пре четири године помогли смо да се обнови производња у 'Будимки', прошле године је прорадио 'Џервин' у Књажевцу, а сада треба да покренемо 'Србијанку' у Ваљеву, 'Митрос' у Сремској Митровици и све друге потенцијале српске прехрамбене индустрије", рекао је Динкић приликом обиласка фабрике "Будимка" у Пожеги.

Он је, како преноси УРС у саопштењу, рекао да у фабрици "Будимка" сада ради 100 радника, али да сигурност има и неколико стотина пољопривредника који продају јагоде и брескве тој фабрици.

"Такве фабрике треба изградити у свим регионима, да Србија прерађује храну и да буде добро и Србији и пољопривредницима", истакао је Динкић.

Председник Уједињених региона Србије изјавио је данас у Краљеву да је тешко поверовати у вести са бизнис форума на Копаонику о "рупи у буџету".

"Не могу да верујем шта читам, увели су солидарни порез, смањили плате лекарима, професорима, повећали ПДВ на храну, а сад кажу - рекордна рупа у буџету", рекао је Динкић на предизборном скупу у Краљеву.

Он је навео да Фискални савет наводи да ће ове године рупа у буџету бити рекордна - седам до осам одсто и да су ове године приходи у буџету били седам одсто мањи него пре годину дана када је Динкић био министар.

Лидер УРС-а је у Краљеву истакао да "стезања каиша значи мање прихода у буџету".

"Стезање каиша у буџету значи мање прихода у буџету, јер кад народ нема пара - не може да троши, онда и државна каса нема пара и ја не знам колико стабилизационих програма у Србији треба да пропадне на исти начин, а пет их пропало за пет година и све се понавља, кажу да се стеже каиш зато што ово није било довољно", рекао је Динкић.

Он је навео пример Грчке у којој је слична ситуација произвела укидање тринаесте пензије.

"Овде у Србији никада није ни било тринаесте пензије, него су и ових дванаест почели да смањују, па пензионери не могу да купе оно што су могли раније", казао је Динкић.

Он је поручио да се Фабрика вагона и "Магнохром" могу ревитализовати довођењем озбиљних инвеститора.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару