Тадић: Инвестиције су кључно питање

Нова инвестициона политика кључно је питање избора и будућности Србије и њених грађана, рекао је лидер НДС-а Борис Тадић. Сваки грађанин Србије зна да му је "плата мања пет до шест одсто годишње" и да се лошије живи, навео је Тадић.

Председник Нове демократске странке Борис Тадић изјавио је да је нова инвестициона политика кључно питање избора и будућности Србије и њених грађана.

"Да се све што смо радили годинама раније поново успостави као начин довођења инвестиција, јер нема бољег начина. Разлике су три-четири пута веће у корист инвестиционе политике у време владе коју смо предводили и ове сада. То сведочи о томе шта је боље за грађане Србије", рекао је Тадић у Крагујевцу.

Он је навео да сваки грађанин Србије зна да му је "плата мања пет до шест одсто годишње" и да се лошије живи.

"Морамо да се вратимо на инвестициони пут који је некада био карактеристика нашег развоја. Кључно је да сви државни функционери, и председник и председник Владе, буду они који мотивишу инвеститоре и они морају да разговарају са шефовима и председницима компанија, као што сам то ја радио", рекао је Тадић.

За годину дана изгубљена 21.000 радних места 

Нова демократска странка упозорила је да је од децембра 2012. до краја прошле године изгубљена 21.000 радних места, а да су стране инвестиције, упркос обећањима, минималне.

Шеф изборног штаба Нове демократске странке Марко Ђуришић навео је да су у првој години владе стране директне инвестиције биле скоро осам пута мање, а прошле године три пута мање него 2011, када је Србија имала две милијарде евра страних инвестиција.

"Народна банка Србије је недавно проценила да ће ове године ниво страних инвестиција бити милијарду евра, што је и даље два пута ниже него у време претходне владе", упозорио је Ђуришић, а преноси НДС у саопштењу.

Он је навео да је на списку запослених у прошлој години било у просеку милион и 175 хиљада људи, укључујући и раднике "Желвоза" и других предузећа која су у штрајку због неисплаћених зарада.

"Иако су новине пуне вести о довођењу страних инвеститора и отварању нових радних места, по статистичким подацима о броју запослених и броју незапослених, ту није било никаквог помака набоље, напротив, они су лошији", навео је Ђуришић.

Он је навео да је за две године број запослених смањен за 30.000, а да се сада најављују нова отпуштања у образовању, здравству и у предузећима којима влада за две године није успела да нађе стране партнере.

"То значи да ће без посла остати између 50.000 и 100.000 људи за које ова влада није имала решење", рекао је Ђуришић.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару