Читај ми!

Селаковић: Држава има интерес да помогне Севојну

Иако је реч о приватној компанији, држава има интерес да нађе начин да помогне Ваљаоници бакра Севојно да опстане на тржишту, рекао потпредседник СНС-а Никола Селаковић.

Потпредседник Српске напредне странке Никола Селаковић рекао је да држава има интерес да нађе начин да помогне Ваљаоници бакра Севојно да опстане на тржишту, иако је реч о приватној компанији.

Након састанка са руководством и радницима фабрике Селаковић је рекао да је договорено да се у наредним данима ступи у контакт са челним људима министарстава финансија, привреде и одбране и да се заједно сагледа како је могуће помоћи Ваљаоници бакра да опстане.

Како је истакао, реч је о фирми која има и добија велики број понуда за склапање посла и да држава има интерес, иако је реч о приватној компанији, да на сваки начин нађе пут како да јој помогне.

"Ваљаоница је некада била јака и успешна фирма за чије се име чуло изван границе Србије, па и Европе, а сада јој прети да губи посао и угрози егзистенцију запосених којих је 1.150, а када се узму у обзир и они који посредно живе од Ваљаонице тај број је већи од 10.000 или 15.000", рекао је Селаковић.

Навео је да ће као човек из тог краја максимално настојати да колеге у влади упозна са проблемима Ваљаонице.

Говорећи о најави да мађарска компанија "Логан", која се бави производњом монтажних кућа од специјалних материјала отвори фабрику у Ужицу, Селаковић је рекао да очекује да до тога дође на пролеће када би требало да буде запослено 140 радника.

 Прецизирао је да је Ваљаоница имала обавезу да испразни халу која ће бити приведена намени и новим машинама.

"У мађарској компанији су те машине спремне да буду допремљене, потребно је извршити адаптацију хале да би оне могле да буду смештене. Хала је испражњена, речено нам је да се мало каснило са пражњењем хале, али да би током пролећа оне требало да буду монтиране. Реч је о 70 радних места у производњи и 70 у монтажи - то је 140 нових радних места за Ужице и Севојно", нагласио је Селаковић.

Селаковић верује да да ће током пролећа прве монтажне куће из Севојна одлазити у Србију и широм Балкана.

Потпредседник СНС-а је навео да је та странка показала да је одговорна и да је спремна да решава проблеме, а не да их нагомилавају, као што је, како је навео, рађено пре 2012. године када се проблеми нису решавали, већ гомилали и угрозили постојање државе и друштва.

Селаковић ће обићи и фабрику "24. септембар" чији су радници радници у штрајку од 20. јануара.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару