Читај ми!

Вучић: Приоритети раст економије, нова радна места

Кључни приоритети после избора биће напредак привреде и раст економије, као и наставак борбе против корупције и криминала - поручио лидер СНС-а Александар Вучић. Србија неће прекидати односе са Русијом, без обзира на оно што се дешава у свету, подвукао Вучић на страначком митингу у Сремској Митровици. Потпредседник напредњака Небојша Стефановић поручио да Србија не жели криминалну тајкунско-политичку чорбу.

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће кључни приоритет после избора бити напредак српске привреде и раст економије, као и наставак борбе против корупције и криминала.

"Онако жестоко како смо се борили против криминала и корупције, колико смо енергије и снаге уложили у то, уложићемо у напредак привреде, нова радна места, раст економије и да дамо људима прилику да раде и да зараде", рекао је Вучић на предизборном скупу у Сремској Митровици.

Многи се данас јављају и говоре како су они ти који се боре против тајкуна, додао је Вучић и навео да су ти исти људи, иако не жели да о било коме ружно говори, кад је држава кренула у обрачун с криминалом звали тајкуне и извињавали се "да то ради неки луди Вучић".

Србија данас има шансу, додао је, јер је после много година политички стабилна и никад више не треба дозволити да Србија личи на "муљ и жабокречину" у каквој је била.

"Први пут после много година имамо политичку стабилност и није случајно што неки говоре о босанском и украјинском сценарију желећи све најгоре својој држави. Док неки хоће рат, ми ћемо тражити посао за наше људе", рекао је Вучић.

Лидер напредњака је нагласио да Србија, без обзира на оно што се дешава у свету, неће прекидати односе са Руском Федерацијом, већ ће настојати да у ту земљу што више извози.

"Ово сам рекао јер знам каквим ће притисцима Србија бити изложена", рекао је Вучић и додао да Србија више не води ратове, ни своје ни туђе, и да их неће водити, већ да ће водити рачуна о себи, а они који желе некакве друге сценарије нека подрже конкуренте СНС-а.

Најавио је да ће након провере 24 приватизације, где су завршене предистражне радње, бити испитане и све приватизације у Србији у којима постоји сумња да се кршио закон, и поновио да ће закон бити једнак за све, без обзира на партијску књижицу.

"Морамо да пошаљемо јасну поруку да се не исплати красти", поручио је Вучић.

До краја јуна, поновио је Вучић, биће донет 21 закон за побољшање инвестиционог амбијента и поручио да ће се држава трудити да пронађе инвеститоре у сваком месту у земљи, као и да "није срамота учити од Немаца или Швајцараца".

Уз поруку грађанима да не слушају много истраживања јавног мњења већ да изађу на изборе, Вучић је рекао и да позову и пријатеље, па "да видимо да ли народ хоће да завршимо започето, борбу против криминала и корупције, за нова радна места, наставак реформи или хоћемо да нас неки враћају у прошлост".

"Зато не тражим од вас да победимо са један одсто разлике већ да имамо више него сви остали заједно, да их потучемо до ногу, тражим од вас убедљиву победу", поручио је Вучић.

"Србија неће криминалну тајкунско-политичку чорбу"

Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић поручио је да једино влада која буде спроводила реформе може да обезбеди економски напредак, и нагласио да је сигуран да грађани неће Србију коју воде тајкуни, монополисти, интересне групе и криминалци.

"Нећемо Србију коју предводе тајкуни, монополисти, интересне групе и криминалци, јер таква Србија нема будућност. Нажалост, у прошлости смо предуго имали људе коју су били председници влада, министри, градоначелници и ви сте се овде у Војводини тога нагледали, а који су само гледали како ће неким корумпираним играма исисавати живот из људи док су грађани били све сиромашнији", поручио је Стефановић на предизборном скупу у Сремској Митровици.

Стефановић је нагласио да Србија неће "ту корумпирану и криминалну политичко-тајкунску чорбу коју кувају Ђилас, Мишковић и Пајтић и сви остали".

"Хоћемо Србију задовољних људи", истакао је Стефановић и рекао да грађани 16. марта одлучују о будућности земље и томе да их воде људи који ће бринути о њима, а не о својим интересима.

Наводећи да је влада успела једним делом да стабилизује посрнулу економију, Стефановић је рекао да је потребно још ефикасније спровођење реформи.

Потпредседник Српске напредне странке Горан Кнежевић поручио је да су предстојећи избори 16. марта пресудни и можда последња шанса за стварање пристојне Србије и бољег живота.

"Ако хоћемо да изградимо нормалну и пристојну Србију, 16. марта изађите на изборе, поведите пријатеље, рођаке, и окренимо нову страницу историје Србије", поручио је Кнежевић на предизборном скупу у Сремској Митровици.

Вулин: Предуго је Србија чекала свог Вучића

Председник Покрета социјалиста, коалиционог партнера напредњака, Александар Вулин оценио је да је Србија предуго чекала "свог Вучића", да се усправи и ослободи, и постане власник себе саме.

Вулин је на конвенцији СНС-а у Сремској Митровици нагласио да је дошао дан да је поведу људи који нису богатији од ње, човек који је воли и разуме.

"Предуго је Србија чекала свог Вучића и сада га је дочекала, а они који хоће да воде Србију јесу на листи 'Александар Вучић - Будућност у коју верујемо', и они не траже од Србије ништа више него од себе", поручио је Вулин.

Председник Градског одбора СНС-а Сремска Митровица Милан Ковачевић позвао је присутне на митингу да изађу на изборе, али да позову и пријатеље и комшије да то учине и да "дају глас најбољима", а то је Александар Вучић, који је "отворио сва врата у свим кућама".

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару