Читај ми!

Вулин: Помоћ задругама

Уништвање пољопривредних задруга у Србији "може се третирати као ратни злочин", каже лидер Покрета социјалиста Александар Вулин. У већини села у Србији нема више задруга а људи се самостално удружују без државе, каже Вулин.

Лидер Покрета социјалиста, Александар Вулин изјавио је у Чачку, приликом посете фабрици чипса "Чипси веј" да се уништавање пољопривредних задруга у нашој земљи "може третирати као ратни злочин" и истакао да држава трба да помогне формирање задруга.

"Несхватљиво је да произвођачи након стотинак година што су прве задруге формиране у Србији морају поново самостално да се организују и крећу из почетка", указао је Вулин додајући да је наш задружни савез један од најстаријих у Европи.

У већини села у Србији , како каже, нема више задруга, људи се самостално удружују без државе, својим средствима и успевају у томе.

"Држава би морала да помогне у формирању задруга будући да постоји неограничена могућност пласмана пољопривредних производа, али смо изузетно ограничени када је у питању финансирање и сабирање те производње", рекао је Вулин истичући да није све у социјализму било лоше.

Говорећи о предстојећим изборима Вулин каже да је "најскупља ствар уколико власт из неких разлога не може да функционише " и како истиче у демократским земљама се избори увек очекују, а странке су стално у кампањи.

"Србија ће 16. марта рећи да ли подржава ово што радимо, у којој мери, и да ли ћемо и даље да идемо у том правцу", навео је лидер ПС-а оцењујући изборе као договор са народом.

Директор предузећа "Чипси веј", Томислав Бајевић је рекао да је долазак Вулина потврда реализације споразума који је ова фабрика потписала са Министарством за КИМ, које финансира семенски материјал житељима јужне српске покрајине.

"Фабрика чипса се обавезала да откупи сав тај меркатилни кромпир. Ради се о великој количини само за прву годину 86 тона семена из Холандије и Немачке. Семе ће следеће седмице бити превежено на КиМ и почеће реализација тог пројекта ", рекао је Бајевић.

Вулин је оценио да је на овај начин решен проблем пласмана кромпира произведеног на простору косовског поморавља, а тамношњи људи су добили наду и вратило им се поверење у државу.

"Кажу да се патриотизам не сипа у трактор, међутим овај може јер је фабрика чипса у Чачку пристала да плати мало више него што би могла да прође на тржишту и то је урадила јер јој је стало до Срба и државе Србије на КиМ", оценио је Вулин додајући да је држава је уложила у семе, а чипсара и у обуку људи .

Вулин каже да треба да будемо патриоте, волимо једни друге, и да су нам Србија и Срби, ма где живели битни, а нарочито на КиМ.

Лидер ПС-а каже да је на Косову теже водити бизнис него у другим крајевима јер постоји административна линија, проблеми са снабдевањем електричном енергијом и бројни други са којима се не суочавају друге средине.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару