Ђурић: Глас за СНС је глас против нарко-картела

Марко Ђурић истиче да је Српска напредна странка за увођење реда у Србији и да је глас за њу, глас за борбу против нарко-картела.

Члан Председништва Српске напредне странке Марко Ђурић нагласио је да је та странка за увођење реда у Србији и да је глас за њу глас за борбу против нарко-картела.

Ђурић је, испред основне школе "Јова Јовановић Змај" на Вождовцу, рекао да ће Александар Вучић и СНС 16. марта окренути нови лист у Србији.

"Окупили смо се данас испред једне од вождовачких основних школа у којој је уведен видео надзор, једне од 14, са циљем да се искорени дрога из школских дворишта, да пошаљемо поруку да је на овим изборима глас за СНС глас за увођење реда у Србији и глас за борбу против нарко-картела", истакао је Ђурић.

Уколико жели да се избори са једним о највећих зала са којим се друштво суочило у претходне две деценије, а то је, како је истакао, поплава јефтине и лако доступне дроге на тржишту Србије, власт тај проблем треба да третира и на симптоматски начин, тиме што ће јачати мере превенције и репресије.

Истовремено, додао је, тај проблем се мора решавати у корену, а то значи борбу против нарко-картела, против тога да Србија буде, као што је била транзитна земљама за огромне количине наркотика, које су намењене европским тржиштима, од којих је добар део завршавао на домаћем тржишту.

"Чињеница да данас морамо у наша школска дворишта да инсталирамо видео камере јер се масовно растура дрога је последица дугогодишње небриге, и чињенице да је Србијом управљала паразитска тајкунско криминална класа која није водила рачуна ни о чему осим сопственим интересима", оценио је Ђурић питајући како је могуће да се у Србији на прагу 21. века развио један од највећих нарко-картела и кланова у Европи а можда и свету.

"Ми у СНС-у одлучни смо да подржимо државне институције у борби против свих облика организованог криминала, борби против наркоманије, шверца дроге и чврстина коју је Александар Вучић испољио у борбу против криминала и тајкуна значи да они који данас желе да продају дрогу у Србији или је користе као транзитну руту морају добро да се замисле. Њима дрхте руке при помисли на то да у Влади имају и имаће људе који систематски свесно, даноноћно раде против тога", истакао је он.

Ђурић је честитао руководству општине Вождовац које је показало начин на који, за разлику од претходне корупмпиране власти у Београду, може да се води рачуна о безбедности ђака.

"Ми ћемо наставити борбу да запостављење улице и школска дворишта у Београду поново постану безбедни", поручио је он.

Ђурић је изразио незадовољство што Драган Ђилас и његови сарадници уместо да понуде одговоре на питање како је могуће да су, док су улице и школска дворишта Београда постали небезбедни, и економска основа земље разорена, они постали најбогатији људи у Србији.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару