Тадић: На изборима одлучујемо да живимо боље

Основни циљеви НДС су решавање проблема незапослености и сиромаштва и обезбеђивање социјалне сигурности грађана, истакао је лидер те странке Борис Тадић. О постизборним коалицијама разговараћемо после избора, рекао је Тадић.

Централно питање ових избора је како да живимо боље и зато ови избори имају изузетан значај, поручио је лидер Нове демократске странке Борис Тадић на вечерашњој предизборној конвенцији у Ужицу.

Основни циљеви наше странке су решавање проблема незапослености и сиромаштва и обезбеђивање социјалне сигурности грађана, истакао је Тадић.

"Ако ми као друштво не смогнемо снаге да решимо проблеме као што су да свако треће дете у Србији има ризик да ће живети у сиромаштву или тај да је сада разлика између највеће и најмање плате у земљи 9 према 1, као друштву ћемо за две до три године доживети слом", поручио је Тадић.

Решавање ових проблема, који су нарасли до неиздрживог, разлог су зашто се он вратио у дневну политику и основао нову странку, рекао је у обраћању Ужичанима Тадић.

"Наша визија је животна политика за грађане Србије.То је политика за очување породичног буџета, перспективе младог човека и опоравка привреде. Имамо искуство и исправићемо грешке које смо чинили у прошлости", рекао је Тадић и поручио грађанима да 16.марта рационално одлуче о будућности своје деце.

Лидер НДС Борис Тадић поручио је у Чачку да је то изузетно важан град за индустријски и инфраструктурни развој земље.

"Ауто-пут који смо започели требало је и много раније да дође у овај део Србије, али је добро што је почела изградња и сарадња са нашим пријатељима из Азербејџана", рекао је он.

Тадић је казао да након владе "у којој је учествовао" није испројектован ни један једини километар ове саобраћајнице, нити је започета градња ауто-путева кроз Србију, а развој земље без путне мреже није могућ.

"Школе више пажње морају посветити занимањима која ће људи употпунити властитим радом у будућности, а много мање формалном образовању", сматра Тадић. "Треба инвестирати у професоре и њихово знање, а таква улагања ће се вртатити веома брзо".

"Ми знамо да доводимо инвеститоре, у 2012. години је у Србију је уложено више од две милијарде евра, а након тога се бележи драматичан пад", тврди лидер НДС.

Према његовим речима, каснија задуживања нису ишла у изградњу инфраструктуре, него у решавање макроекономских проблема.

Пољопривреда је посебно важна за Чачак и читаву земљу јер, како каже невелике инвестиције враћају огромну добит у кратком року, рекао је Тадић и заложио се и за повратак саветника-агронома чији рад на селу може допринети побољшању квалитета пољопривредне производње.

На питање да ли је могућа постизборна коалиција са СНС, Тадић је одговорио да ће се о постизборним коалицијама разговарати после избора 16. марта.

НДС не обећава, али планира реорганизацију здравствених служби, увођење реда у РЗЗО и настале дугове ће хитно решити, најавио је Тадић који сматра да солидарни порез мора бити укинут.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару