Читај ми!

Дачић: О мени горе него о Бин Ладену

Лидер СПС-а Ивица Дачић сматра да је током предизборне кампање о њему написано више негативних текстова него о Бин Ладену и да је из политичких разлога "разапињан на крст".

Председник Владе Ивица Дачић изјавио је да се цела предизборна кампања свела на његове контакте с Родољубом Радуловићем, оптуженим за шверц кокаина, а да би, међутим, одговоре требало да дају они који су сарађивали с нарко-босом Дарком Шарићем и омогућили му да послује у Србији.

"Тешко ономе ко своју величину жели да гради на унижавању других. О мени је написано више негативних текстова него о Осами бин Ладену и сви су имали довољно прилике да ме изблате. Избори су место на којем се одређује место свакога од нас. Нека народ сада изгласа и нека види верује ли у то или не", рекао је Дачић новинарима после обележавања 1. марта, Међународног дана цивилне заштите.

Дачић је одбио да одговори на питање како му се члан Шарићевог клана Родољуб Радуловић, звани Миша Банана, представио и којим се пословима бави.

"Па, добро, сад...", слегао је Дачић раменима уз осмех. Оценио је да су напади на њега због контаката с Радуловићем контрапродуктивни и навео да је он "у политичком смислу ставио тачку на то".

"Моји контакти нису имали никакву криминалну природу, они су трајали одавно, још док је Радуловић био председник Тениског савеза, и никада нису имали никакву криминалну тему. Када сам упозорен да постоје неке сумње, наравно да су ти контакти прекинути. Ако је у њима било кривичног дела, онда то мора да се каже, а ако није, онда с тим мора да се прекине", рекао је Дачић.

Истакао је да би волео да одговоре дају они који су познавали Шарића и с њим сарађивали.

"Како је Шарић дошао до имовине, легализовао је, ко му је омогућио да легализује кућу, ко му је омогућио да послује", рекао је Дачић.

Дачић је навео да је он једини Србин у историји који се четири пута срео с директором ФБИ-ја, старим и новим, и да је био четири пута у централи америчке Агенције за борбу против наркотика (ДЕА), а директорка ДЕА Мишел Леонхарт и њен заменик и шеф операција за цео свет Томас Хардиган боравили су у Србији на премијеров позив.

"Чекајте, да ли мислите да би се они, због себе, виђали са мном и угрозили своју репутацију да се виђају с неким ко може да буде оптужен за тако нешто? Није ваљда да они, који су водили акцију, о томе не знају ништа", упитао је Дачић.

Он је рекао да не зна како је до медија дошла изјава коју је на саслушању у полицији изнео његов бивши шеф кабинета Бранко Лазаревић, али да то није добро.

Дачић је навео да је занимљиво да је суђење бившем министру пољопривреде и члану Демократске странке Саши Драгину пред Специјалним судом одложено за 17. март.

"Откуд сад то и зашто баш за 17. март? Зашто је сада донео такву одлуку? Зашто институције не раде својом динамиком? Али, то је тема којом се нико не бави", рекао је Дачић.

Ванредни парламентарни избори заказани су за 16. март.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару