Читај ми!

Антић: Брига о особама са инвалидитетом

Политика коалиције СПС-ПУПС-ЈС је брига о људима и онима којима је помоћ потребна, рекао је кандидат за градоначелника Александар Антић, приликом потписивања протокола о сарадњи са удружењима која окупљају око 25.000 особа са инвалидитетом.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС у Београду потписала је Протокол о сарадњи са удружењима која окупљају око 25.000 особа са инвалидитетом, а кандидат коалиције за градоначелника Београда Александар Антић поручио је да је њихова политика брига о људима и онима којима је помоћ потребна.

Антић је, приликом потписивања протокола, рекао да је чињеница да то што се протокол потписује у време предизборне кампање оставља сумњу да се то чини управо због кампање, али да то није и не може бити разлог.

"Ово је наша политика и наше залагање и ми то не радимо због кампање", нагласио је Антић.

Наводећи да је свестан да се данас живи у време кад се људи отуђују једни од других и да у јурњави за успехом заборављају да треба да буду хумани, Антић је нагласио да је ипак важно да "водимо рачуна једни о другима".

"Ушао сам у ову причу јер желим да променим ствари, да гледамо људе око себе и да почнемо да водимо рачуна једни о другима. Људи морају да буду у првом плану", нагласио је Антић.

Према његовим речима, коалиција СПС-ПУПС-ЈС у Београду је последњих година начинила мали корак, будући да је успела да се избори да у главном граду социјална политика има своје место, али да то није довољно.

"Спреман сам да будемо партнери у том послу и да будемо посвећени људима у Београду којима је помоћ потребна", рекао је Антић, додајући да је потребно и даље радити на социјалном предузетништву.

Координатор организација особа са инвалидитетом у Београду Душан Трајановић рекао је да се потписивањем оваквог протокола први пут започиње таква пракса да се и на тај начин скрене пажња на проблеме особа са инвалидитетом.

Наводећи да је реч о седам организација, које окупљају око 25.000 особа са инвалидитетом, Трајановић је рекао да је важно активирање свих друштвених субјеката да делују, да их обавежемо да унапреде подршку и донесу мере како би услови живота тих особа били побољшани.

Трајановић је навео и да је потребно отклонити одређене недостатке у законској регулативи, како би положај особа са инвалидитетом био побољшан.

"Драго ми је што је коалиција СПС-ПУПС-ЈС прихватила нашу понуду, да, уколико буду у могућности, учине оно што су данас и обећали потписивањем протокола", рекао је Трајановић.

Реч је о Удружењу дистрофичара Београда, Савезу за церебралну дечју парализу, Градској организацији слепих Београда, Градској организацији глувих, Савезу за помоћ ментално недовољно развијених особа Београда, Савез инвалида рада Београда, Београдском удружењу за помоћ особа са аутизмом.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару