Читај ми!

Ђилас: Данас је храброст бити члан ДС-а

Демократска странка је прва рекла у шта се Србија претвара, шта ће се десити са економијом и понудилла решења за најважнија политичка питања, рекао лидер демократа Драган Ђилас на конвенцији у Чачку и додао да је данас храброст бити члан ДС-а.

Лидер Демократске странке Драган Ђилас изјавио је у Чачку да је данас храброст бити члан ДС јер је та странка прва рекла у шта се Србија претвара, шта ће се десити са економијом и понудилла решења за најважнија политичка питања.

"Међутим, од власти смо добили одговор да смо лопови и криминалци", изјавио је лидер демократа. Он је упозорио да "живимо у земљи која се задужила за 5,5 милијарди евра за само 45 дана ове године".

"Србија две године трпи лажна обећања о смањењу цена струје, инвестицијама, каналима, препороду, хапшењу хулигана и тајкунима", рекао је лидер ДС на предизборној конвенцији.

Према његовим речима, било би одлично када би се људи из СНС подвргли полиграфу како би доказали да говоре истину, међутим, сматра, полиграф то не би преживео.

Ђилас каже да у Србији није нико добио посао ко није члан СНС, а према подацима Завода за статистику од пре седам дана, стопа незапослености је 28,9 одсто.

"Знате ли некога ко се запослио, а да нема књижицу СНС. Обећавали су све, обећања су политика СНС, политика без иједне идеје. Да би Србија ишла напред, људи морају да добију прилику да раде и да нешто зараде", рекао је Ђилас

Лидер ДС-а је рекао да први пут после много година демократе на изборе излазе под својим именом.

"Не постоји НДС и стара ДС, не постоји зелена, постоји једна једина ДС која је жута, као и њен председник", рекао је Ђилас и додао да се ниједна "добра ствар" није десила у нашој земљи, а да у њој није учествовала ДС.

Лидер демократа је истакао да у Србији постоји само једна проевропска опозициона странка, а то је ДС. Он је позвао бираче да гласају за ДС и изразио уверење да ће због програма који нуде грађани указати поверење овој партији.`

Ђилас је рекао да би Миодраг Костић требало да грађанима Србије објасни зашто шећер у земље региона извози по 46, а у Србији га продаје по 64 динара.

"Уколико има времена може да исприча како је шећерну репу, пре него што је град преузео ПКБ, откупљивао по 25 одсто нижој цени од тржишне и никада је није платио парама", навео је Ђилас.

Данас у ПКБ-у, према Ђиласовим речима, ради скоро 2.000 људи и просечна плата је око 50.000 динара.

"Сигуран сам да би грађане занимало колика је просечна плата и колико људи данас ради у шећеранама које је господин Костић за три марке купио", навео је лидер ДС.

Према речима члана ГО ДС Наде Колунџије, избори су расписани да би један човек приграбио сву власт и био господар наших живота.

"Обећавали су 10 милијарди евра страних инвестиција, а није реализован ни један проценат. Власт је јасно показала неспособност и неодговорност и тиме што је реконструисала Владу. Изборима СНС брише сопствну прошлост и бори се да уништи ДС", навела је Кулунџија обраћајући се присутнима на скупу.

Колунџија је истакла да се против Ђиласа води медијски рат, јер, како је навела, чланови СНС на тај начин желе да покажу да њихове биографије нису прљаве.

"Они врше насиље над демократским институцијама које је изградила ДС, а свако ко не изађе на биралиште 16. марта даће глас Александру Вучићу", закључила је Кулунџија.

Потпредседник ДС Јован Матовић позвао је бираче да, како је рекао, буду део новог почетка, јер демократе, док су биле део владајуће структуре, нису успеле да исправе све лоше учињено 1990-их година.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару