Читај ми!

Оставка Цветићанина и реаговање странке

Чланови политичког савета СДПС-а и председник тог савета Невен Цветићанин поднели су оставке. Странка у овом тренутку не може да пружи максимум у одбрани идеја социјалдемократије, навео је Цветићанин. Оставка Цветићанина није изненађење а Политички савет који је он водио није био превише активан, наводи СДПС.

Председник Политичког савета Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Невен Цветићанин саопштио је да су он и сви остали чланови тог тела поднели оставке, а као ралог је навео да странка у овом тренутку не може да пружи максимум у одбрани идеја социјалдемократије, преноси Фонет.

"Оставку нисам поднео због било каквог личног сукоба са председником партије Расимом Љајићем или било којим другим функционером странке, већ због тога што не видим тренутно себе унутар правца којим је Социјалдемократска партија Србије одлучила да иде у наредном периоду", навео је Цветићанин у саопштењу.

Истакао је да у Социјалдемократску партију Србије, чији је лидер Расим Љајић, није ушао због функција, власти или било какве привилегије за себе, већ са намером да промовише социјалдемократске и социјалнолибералне вредности.

"Сматрао сам коректним да се повучем са једне од највиших страначких функција када сам проценио да Социјалдемократска партија Србије, у постојећем моменту, у одбрани тих вредности не може дати максимум", рекао је Цветићанин.

Навео и да ће остати у друштвеном животу као научник који се бави друштвеним истраживањима.

"Уз моју оставку, оставке подносе и сви остали чланови Политичког савета Социјалдемократске партије Србије", истакао је Цветићанин.

СДПД: Оставка Цветићанина не изненађује 

Из СДПС-а је саопштено да оставка Цветићанина није велико изненађење за странку.

"Политички савет који је он водио није био превише активан, а ни његов посланички ангажман није био на задовољавајућем нивоу. Из тог разлога, приликом састављања нове листе кандидата за посланике, господин Цветићанин је изостављен", саопштено је из СДПС-а.

Наводи се да је очигледно то био разлог за његову изненадну промену виђења СДПС-а и њеног пута.

"Подсећамо да је на Главном одбору одлука о уласку у коалицију са Српском напредном странком донета једногласно, а да је господин Цветићанин био међу најгласнијим заговорницима те идеје. Није нам јасно како је дошло до промене његовог става, и то баш усред предизборне кампање, а дан пред конгрес странке. Чини се да је сваки коментар излишан", наводи СДПС.

Истиче се и да партија остаје привржена вредностима које је гајила до сада и да наставља путем развоја странке и њеног сталног кадровског јачања.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару