Читај ми!

ДСС: Србији потребна нова политика

Србији је потребна нова државна политика која треба да буде српска, поручује лидер ДСС-а Војислав Коштуница. ДСС се на изборима бори за то да Србија сама одлучује о својој судбини, а не да то ради неко други, истиче Коштуница.

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница поручио је у Чачку да је Србији потребна нова државна политика која, како каже, треба да буде српска.

"Није нам потребна евроунијска или бриселска политика, наша земља је постојала кроз векове јер јој је први циљ био она сама и њени интереси", рекао је лидер ДСС-а.

На изборима се ДСС бори за ту, како каже, велику идеју, односно да Србија сама одлучује о својој судбини, а не да то ради неко други.

Према његовим речима, 16. марта се бира између нове државне политике за коју се залаже ДСС и, како наводи, послушничке иза које стоји СНС.

Бирајте Београд или Брисел, поручио је Коштуница, јер садашња политика, према његовом мишљењу, води у пропаст.

"Основна мана садашње политике је то што је заборавила на Србију од силне бриге за Брисел, јер ослушкује и најмање упозорење неког чиновника ЕУ", сматра Коштуница.

Власт се, наглашава, потпуно посветила развијању евроинтеграција, само се о томе говори, али не и о стању у каквом се земља налази, њеној привреди, пољопривреди, индустрији и о томе како се она развија.

"Србија се не развија, она пропада и пропадаће док се не ослободи ланаца Брисела", рекао је Коштуница.

У основи нове државне политике коју нуди ДСС стоји програм развоја Србије од 2014. до 2019. године, који носи назив Економија политичке неутралности, који је реалан и одговоран", оценио је лидер ДСС-а.

То нису празна обећања, већ програм који ће омогућити економски развој земље, да грађани живе нормално, без страха и неизвесности, каже Коштуница.

Он, такође, подразумева да Србија сарађује са свима, али у складу са својим интересима.

"Наша земља не треба да буде чланица ЕУ, али треба да сарађује са овим политичким савезом, Русијом и другим источним земљама", нагласио је лидер ДСС-а.

Коштуница је истакао да прикључивање ЕУ није морање и да о томе народ треба да се изјасни на референдуму.

"ЕУ преживљава кризу, а поједине чланице желе чак и да иступе из овог савеза", закључио је Коштуница. 

Коштуница је упозорио да ће "српска пољопривреда бити сатрвена" због одлуке власти да од 1. јануара ове године укине све царине на пољопривредне производе из Европске уније, оштро се успротививши тој одлуци.

"То значи да ће наша пољопривреда бити сатрвена, јер ће се наши производи такмичити са најездом производа из ЕУ, који су субвенционисани и по 10 до 15 пута више од наших", рекао је Коштуница, саопштио је ДСС.

Коштуница је истакао и да ће "то бити крај наше пољопривреде" и позвао грађане да то промене гласајући за ДСС и идеју политичке неутралности, "што је заправо глас за слободну и самосталну Србију".

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару