Читај ми!

Дачић: Треба нам одговорна држава

Потребна одговорна држава која ће да се бави грађанима, а не само високом политиком, поручио Ивица Дачић. Лидер СПС-а позвао грађане да не гласају по националној припадности, наводећи да је коалиција СПС-а настављач идеје братства и јединства.

Лидер СПС-а Ивица Дачић рекао је у Ужицу да је потребна одговорна држава која ће да се бави грађанима, а не само високом политиком, и позвао грађане да не гласају по националној припадности, наводећи да је коалиција СПС-а настављач идеје братства и јединства.

Дачић је на митингу коалиције СПС-ПУПС-ЈС рекао да су многе реогранизације, премештања одређених седишта, да то што се не зна ко је зашта одговоран, доказ да је држава неорганизована, и навео је као пример проблема пијаће воде у Ужицу.

"Треба нам одговорна држава која ће да се бави и питањима за грађане, а не само неком високом политиком", поручио је Дачић.

Лидер социјалиста је позвао грађане да не гласају по националној припадности, већ за оне политике за које мисле да ће им донети најбоље.

"Ова партија је настављач идеје братства и једнинства", рекао је Дачић и нагласио да се залажу за равноправност свих народа и националних мањина.

Док сам ја на челу коалиције и колеге са мном, никада се неће десити да лечење и школовање буде привилегаија богатих, поручио је Дачић.

Председник СПС-а је навео да жели да Србију води у ЕУ што значи да принципи ЕУ дођу у Србију, а то значи права радника и радничке класе, јер то и данас постоји у западној Европи.

"Не стидите се то да кажете - тамо је и настао социјализам и комунизам, а не у Русији", поручио је Дачић.

У Србији се такмиче подметањима и преварама

Лидер коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић поручио је грађанима да кад буду гласали добро размисле ко ће заступати њихове интересе и нагласио да се у Србији данас не такмиче у мишљењима, него у преварама, манипулацијама и подметањима, али да та коалиција у томе не жели да учествује.

"Не гласа се о нама, већ о вама! Изађате, гласајте за себе пре свега, а то је исто као да гласате за нас, зато што ми немамо други интерес него ваш интерес", рекао је Дачић на предизборном скупу у Ужицу, наводећи да после гласања више нема кајања и да се не може повратити точак историје.

Лидер социјалиста је навео да је, без обзира на то, спреман да са свима разговара и такмичи се у идејама, да прави политичке договоре и компромисе на бази програма.

Дачић је, говорећи о опозицији, рекао да је она таква да власт не мора да брине за своју будућност и да и ДС Драгана Ђиласа, нови блок Бориса Тадића и ЛДП Чедомира Јовановића "иду у исти кош".

Наводећи да је Ђилас кандидат за градоначелника Београда испред ДС-а, да је Жељко Ожеговић, бивши члан "Ђиласовог градског већа", сад кандидат испред ЛДП-а, док је Тадић кандидовао бившег директора Дирекције за грађевинско земљиште за време Ђиласове власти, Дачић је рекао да је јасно да је реч о "три партије - три другара".

"Зато сам рекао немојте да наседате на те приче, сви они у исти кош и довиђења", рекао је Дачић и додао да о другим опозиционим странкама неће ни да говори јер, како оцењује, неће ни ући у парламент.

Према његовим речима, коалиција СПС-ПУПС-ЈС није окупљена наврат-нанос, да их нико није скупио већ их везују исти политички ставови и борба за социјалну правду.

Он је нагласио да грађани на изборима треба да се питају за шта гласају, за које идеје, истичући да та коалиција није мотивисана бројем министарских места, већ да су њени интереси - интереси грађана.

"Студенти кад изађу на изборе требало би да се упитају која политичка партија ће најбоље да заштити њихов интерес, радници да имају у виду ко ће доносити закон о раду, пензионери да ли ће неко да им замрзне или смањи пензије - то није питање да ли ћете да гласате за нас или за себе, или против себе, као што сте понекад радили у претходним годинама", рекао је лидер социјалиста.

Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић је рекао да очекује да та коалиције на изборима добије бар дупло јачи посланички клуб у Скупштини Србије.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић рекао је како та коалиције никад неће гласати за законе којима се отпуштају радници јер нема вишка радника већ лоших менаџера.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару