Читај ми!

Илић: Србија нема времена да чека

Влада ће бити брзо формирана јер једноставно Србија нема времена да чека, каже лидер Нове Србије Велимир Илић и додаје да ће о томе да ли ће он бити у влади одлучивати лидер СНС-а Александар Вучић.

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је да ће влада бити брзо формирана "јер једноставно Србија нема времена да чека", а да ће о томе да ли ће он бити у влади одлучивати лидер СНС Александар Вучић.

Илић је за Танјуг оценио да у кампањи има и ружних речи, али да листа "Александар Вучић - будућност у коју верујемо" у томе не учествује, већ, како каже, има потпуно примерену кампању у којој представља свој програм.

"Могу рећи, да кампања иде можда и најбоље од свих до сада" рекао је Илић и додао да пред гласаче излазе са "ороченим програмима" и обезбеђеним инвестицијама за пројекте као што је на пример "Београд на води".

"То није бајка, то је пројекат. Зна се ко је инвеститор пројекта, колика је вредност инвестиције, кад почиње кад се завршава. Пројекат је конкретан, колико људи запошљава, колико пословног стамбеног простора ствара и све је дефинисано", рекао је Илић наводећи да је слична ситуација и са Коридором 11.

"Нема привилегованих" 

Осврћући се на обећања од пре две године, Илић је подсетио да су отворени преговори са ЕУ, да је у току борба против корупције и криминала и да то нису празне приче.

"Ухапшени су и људи из коалиције и функционери владајуће најјаче политичке партије. Значи, нема привилегованих. А не оно, дам кривичне пријаве за бесправну градњу на мосту на Ади и наравно све пријаве заврше у фиокама, ниједна није процесуирана. Та екипа у Београду, имала је заштиту. И могла да ради шта хоће. А ми не желимо да ико има заштиту" рекао је лидер НС.

Говорећи о разлозима за изборе он је рекао да је претходна влада била без дилеме озбиљна, али да су први потпредседник Владе и лидер СНС-а као и та странка као водећа снага коалиције, сматрали да реформе иду споро.

Илић је навео и да је било и озбиљних проблема зато што појединци у парламенту нису долазили да гласају и учествују у раду.

"Имали смо много проблема, због тога. Људи су се понашали неозбиљно. И онда са толиком подршком коју грађани дају СНС и њиховом лидеру ми таворимо с неком малом већином у парламенту и чекамо сатима да се направи кворум. То је срамота" рекао је Илић додајући да ће "зато доћи нови посланици, који ће то поштовати и схватити да им је посао да буду у парламенту".

Он је рекао и да није битно колико ће посланика НС по коалиционом споразуму имати већ да је битно да коалиција направи резултат, да се послови ураде и заврше. По његовом мишљењу СНС је могла и без коалиционих партнера да победи "али они не заборављају своје пријатеље, који су с њима били у коалицији."

"Вучић је добио највећу подршку грађана... зато га треба пустити, а ми да помогнемо, да он то одради како ваља. Он ће сутра имати највећу одговорност," рекао је Илић.

"Потребне јаке институције" 

Према његовим речима нова влада неће бити формирана уз помоћ тајкуна.

"Тога више неће бити. Нема привилегованих, мора да се створе јаке институције, да сваки грађанин осети сигурност и своју и имовинску, да има пуну заштиту, да осећа да иза стоји јака, озбиљна држава, која ће испунити њихова очекивања," оценио је лидер НС-а.

Илић верује и да ће влада бити брзо формирана зато што Србија нема времена да чека.

"Ко ће бити коалициони партнери, о томе одлучује Вучић", подвукао је Илић рекавши да је Вучић тај коме грађани указују поверење и на коме је и одговорност.

"Не желим да било шта сугеришем Вучићу, он је добио највише поверења, ми смо му указали поверење, ми смо стали на листу коју он води и дајмо му прилику, да он то одради до краја, онако како хоће. Ако он мисли да му могу нешто помоћи ја сам ту," рекао је Илић.

Илић је рекао да ће НС као и до сада имати свој посланицкци клуб.

"Тако једноставно радимо. Али, ми изузетно поштујемо коалиционе партнере, и то се досад показало и у сарадњи са Коштуницом, и са СНС-ом. Ми никад нисмо изостали са гласања, никад нисмо уцењивали гласовима," закључио је Илић.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару