Читај ми!

Ђилас: СНС није започео ниједан пројекат у граду

Претходна градска власт започела све што се тренутно ради у престоници, а СНС није започео ниједан пројекат у граду, нити је покренуо било коју јавну набавку, изјавио Драган Ђилас. Лидер ДС-а разговарао са члановима Савета РРА.

Лидер Демократске странке и кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас изјавио је да је претходна градска власт започела све што се тренутно ради у престоници, а да Српска напредна странка у последња четири месеца "није започела ниједан пројекат у граду", нити је покренула било коју јавну набавку.

Ђилас је у оквиру предизборне кампање за београдске изборе обишао градилиште предшколске установе у Блоку 61 на Новом Београду, наведено је у саопштењу ДС-а.

Рекао је да Београд мора да се развија, али "не измишљеним, већ конкретним пројектима" попут тог вртића у изградњи.

Како тврди Ђилас, да би Београд наставио тамо где је стао пре неколико месеци, "потребно је да поново добије градску власт која га осећа, воли и која је спремна да ради као у претходних пет година".

Ђилас је данас, са председником Општине Нови Београд Александром Шапићем, обишао и градилиште у Војвођанској улици.

У саопштењу се наводи да су у новембру 2008. године завршени радови на првој фази изградње Војвођанске улице.

Ђилас разговарао са члановима Савета РРА

Драган Ђилас је, у разговору са председником и члановима Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА), указао на "неравномерну заступљеност опозиционих странака у односу на странке на власти на јавном сервису и у појединим комерцијалним ТВ станицама".

"Чланове РРА смо обавестили о нашем ставу да је то што се дешава у електронским медијима у Србији последњих годину и по дана незапамћен злочин према представницима опозиције и људима који другачије мисле. Сматрам да је њихова улога у томе огромна. Пошто нису на то реаговали и ако већ не могу да спрече, било би часно да поднесу оставке", навео је Ђилас, саопштио је ДС.

Наводећи податак да је "Демократска странка на државној телевизији десет пута мање заступљена него владајућа, а на комерцијалним двадесет пута мање", Ђилас је оценио да "не може да се говори о демократији већ о временима за које смо давно веровали да су иза нас".

"Не кукамо, не жалимо се, настављамо да се боримо, али желимо да се о томе зна и да они који сносе одговорност знају шта о томе мислимо", закључио је Ђилас, наведено је у саопштењу ДС-а.

У међувремену у РРА су рекли да је данашњи састанак са челницима ДС био кратак и мучан и да представници ДС-а нису били спремни да чују одговоре на примедбе које су изнели. Наводе и да су на састанку изречене претње и увреде члановима Савета.

Потом је Ђилас саопштио да није претио члановима Републичке радиодифузне агенције, оптуживши заменика председника Савета РРА Горана Караџића "да лаже".

"Никоме нисам претио и то што говори господин Караџич је лаж. Председнику и неколицини чланова Савета РРА сам искрено рекао да сам дошао да им у лице кажем оно што мислим о раду институције која би требало да спречи злоупотребу националних фреквенција" рекао је Ђилас како се наводи у саопштењу ДС.

Према његовим речима, Савету РРА је казао да су они "најсрамнија институција у Србији јер су дозволили овакав однос појединих електронских медија према највећој опозиционој странци и људима који је воде".

"Члановима Савета смо дали податке који показују да на ТВ Пинк СНС има 20, а на РТС-у 10 пута више времена од Демократске странке и подсетио чланове Савета на вишемесечну бруталну кампању ТВ Пинк у којој се на сваких сат времена читало саопштење како сам опљачкао мајку своје деце и побио све пријатеље на спавању", навео је Ђилас.

ДС преноси Ђиласове речи да је позвао присутне чланове Савета да ако не могу да спрече такво понашање медија поднесу оставку на функцију коју обављају. Ђилас закључује и да ће Горану Караџићу радо омогућити да на суду докаже да је њему или било ком другом члану Савета претио или их вређао.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару