Читај ми!

Селаковић: Законима против свакодневне корупције

Закон о јавним набавкама и Закон о прекршајима омогућиће борбу против не само системске, већ и свакодневне корупције, каже Никола Селаковић и истиче да је симбол власти у којој учествује СНС борба против корупције на свим нивоима.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Никола Селаковић рекао је да ће Закон о јавним набавкама и Закон о прекршајима омогућити борбу против корупције на свим нивоима, не само системске, већ и свакодневне.

Борба против високе системске корупције је важна, али је такође важна и борба против свакодневне корупције са којом се среће готово сваки грађанин у Србији, објаснио је Селаковић испред зграде општине Звездара, где се придружио предизборној кампањи омладине СНС.

Селаковић је рекао да је, поред повећане активности службе безбедности, полиције и тужилаштва, законодавна активност један од начина на који је до сада вођена борба против корупције.

Донет је нови Закон о јавним набавкама и он је већ дао прве позитивне резултате, рекао је Селаковић и додао да је донет и Закон о прекршајима, који ступа на снагу од 1. марта ове године, а који се бави свакодневном корупцијом, која некада може да прерасте у системску.

Како каже, Закон о прекшајима ће сузбијати корупцију на најнижем могућем нивоу, који управо грађанима, предузетницима сваког дана представља један од узрока корупције - било да се ради о нивоу инспекцијских служби, полиције, или нивоима где грађанин у потрази за здрављем, дозволом за рад, за свакодневну потребу долази у искушење да подмити некога.

"Тим новим законом о прекршајима показујемо да смо друштво које се са корупцијом бори на сваком нивоу", рекао је Селаковић најавивши да се припрема и нови закон о инспекцијском надзору, који је један од сета закона који ће се наћи пред Скупштином од пролећа.

Он је рекао да је крупним корацима вођена борба против корупције и криминала у оном делу у којем је она недостајала са стране извршне власти, што је значајан симбол ових годину и по власти у којој је учествовао СНС.

"Та борба против крупције и организованог криминала, која започиње сада и у судницама, у дуелима тужилаца и тимова одбране, јесте оно што Србију треба да очисти од негативне селекције, што треба да врати веру младих у бољу будућност, могућ живот, формирање породице и налажење сигурног посла у Србији", поручио је Селаковић, који је и министар правде.

Важна улога полиције

У борби против корупције и организованог криминала изузетно важну улогу имају полиција и Министарство унутрашњих послова, додао је Селаковић.

Члан Главног одбора СНС Љубиша Милановић указао је на то да се срећемо са бројним проблемима који прате рад полиције.

Како је рекао, полиција је означена као једна од коруптивних министарстава и најавио је да ће СНС покушати да на учини да на површину избију млади некорумпирани људи, заједно са старијим људима који ће водити те кадрове.

Полиција је један занат у којем је потребно да се поштују правила, подсетио је Милановић додајући да у полицију људи не могу долазити ради ухлебљења, већ само они који су предани том послу и који желе да га часно и поштено обављају.

Ако се поставе погрешни људи у систем они ће га покварити, упозорио је Милановић, додајући да је полиција постала тром и спор механизам јер су нагомилани људи на одређеним местима где немају функцију и не раде шта треба да раде.

Селаковић је, након обиласка предизборне акције омладине СНС, рекао да је омладина СНС та која је препознала у овој странци ону снагу која је још пре годину и по постала замајац промена и реформи у Србији. 

Како је објаснио, то је покретачка снага која ће зарад бржег, ефикаснијег, динамичнијег и бољег спровођења реформи за будућност Србије тријумфовати на изборима.

Селаковић је рекао да ће СНС како је чинио у борби против корупције и криминала спроводити у наредном периоду борбу за свако радно место, за привлачење инвестиција и бољег инвестиционог амбијента у Србији.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару