Читај ми!

Стефановић: Изборићемо се са корупцијом

У Србији не смеју да постоје политички милијардери, а да грађани живе све сиромашније, рекао је потпредседник СНС-а Небојша Стефановић на предизборној трибини у Коцељеви. СНС неће стати и избориће се са криминалцима и тајкунима, рекао је Стефановић.

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић поручио је да је циљ напредњака да се реформе спроводе брже како би се омогућило да се грађани запошљавају, а да суштина бављења политиком више не сме да буде лично богаћење.

"У Србији не смеју да постоје политички милијардери, а да грађани живе све сиромашније", рекао је Стефановић на предизборној трибини у Коцељеви и истакао да је потребно охрабрити људе да изађу на изборе.

Стефановић је грађанима поручио да може да обећа да СНС неће стати и предавати се и да ће се изборити са криминалцима и тајкунима.

"Сви који мисле да могу истиснути Александра Вучића и СНС из политике, да неки Мишковић и тајкуни треба да воде владу, а не Вучић, и у Коцељеви и у сваком другом месту од грађана ће добити 'не' као одговор", рекао је Стефановић.

Истакао је да је уверен да ће они који желе брже реформе, који желе да у Србији буде више радних места и да земља буде призната у свету, моћи једино да подрже листу коју предводи Вучић.

Стефановић је поручио онима који сматрају да реформе не треба брже спроводити да није време да се "повлаче кочнице" већ да се мора брже у реформе, како би се, пре свега, створила могућност да се обезбеди посао за грађане.

Потпредседник СНС-а је указао да је било неопходно започети борбу против криминала и корупције, будући да је корупција била присутна у свим сегментима друштва.

"Суштина не сме да буде лично богаћење политичара и да постоје политичари милијардери, а да грађани буду све сиромашнији", рекао је Стефановић.

Навео је да је Србији потребан равномерни регионални развој који би пре свега подразумевао да се неко сети Коцељеве, Шапца, Поморавља и сваког дела Србије, јер се новац мора равномерно распоређивати и нико не сме да буде заборављен.

Стефановић, који, како је сам рекао, вуче корене из Коцељеве, указао је да је реч о крају који има потенцијала за развој пољопривреде, сточарства, и да се мора више радити на развоју тих грана.

Наводећи да напредњаци неће обећавати "куле и градове", рекао је да се мора више радити и привлачити инвестиције, попут "Џонсон Електрика" у Нишу, који ће запосити око 1.050 радника.

"Долази нам и 'Мерцедес', а већ чујемо многе критике. Па зар је мало да имамо кооперацију и да се из погона у Србији производи 'Мерцедесов' аутобус", рекао је Стефановић.

Кандидат за посланика на листи СНС-а Олгица Батић рекла је да се ниједна реформа не може спровести преко ноћи и нагласила да се за отпочете реформе у Србији треба борити.

"Треба да будемо одлучни у подршци тим реформама", поручила је Олгица Батић, која је и председница Демохришћанске странке Србије и навела да изборе 16. марта треба добити "као војвода Мишић Колубарску битку, памећу и стрпљењем, али да је потребно узети и оловку у руке."

Председник општине Коцељева Верољуб Матић, који је и члан Председништва СНС-а, рекао је да је СНС у претходних годину и по дана урадила много, али да треба наставити са реформама и изразио уверење да ће напредњаци, уз вођство Вучића, победити 16. марта.

"Наредна влада ће стимулисати запошљавање младих"

На предизборном митингу у Шапцу Стефановић је поручио да ће наредна влада, уколико је после избора 16. марта буде водио СНС, стимулисати предузећа која запошљавају младе.

Пред више стотина људи на предизборном митингу је рекао да Србију очекује "борба за нова радна места" и оценио да је политика СНС-а "гарант да ће пензије бити исплаћиване, а пензионери живети нормално".

Стефановић је навео да се председник СНС-а Александар Вучић "сусрео са свим опасностима које носи борба против тајкуна и криминалаца", и да је "показао даљи пут борбе са организованим криминалом".

На скупу је говорио и коалициони партнер СНС, лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић који је рекао да очекује да ће сви који су подржавали СПО 1990-их гласати за СНС и Александра Вучића јер он данас наставља ту политику.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару