Читај ми!

Дачић: Реформе не смеју да "поједу" људе

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС је за промене и реформе али не оне које ће да "поједу" људе, рекао је Ивица Дачић. Војводини су потребни избори, али у наредном периоду и председнички избори, рекао је лидер СПС-а у Новом Саду.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је са предизборног митинга коалиције СПС-ПУПС-ЈС да они јесу за промене и реформе али не оне које ће да "поједу" људе и да су Војводини потребни избори, али у наредном периоду и председнички избори.

Дачић је обраћајући се окупљенима у новосадском "Спенсу" рекао да се у Србији све променило, да су стога потребни избори и на нивоу Војводине као и локални, али како је рекао не сада али у наредном периоду и председнички избори.

Напоменуо је да се реформе морају спровести и то на такав начин да Србију уведу у Европску унију, а да "не униште овај народ", наглашивши да коалиција на чијем је челу неће дозволити да "реформе буду убијање Србије".

"Нисам дошао овде да лажем Србију и да неког молим за глас. Дошао сам да вас позовем да подржите политику коју смо водили, како би Србија опет била уважена у свету", казао је лидер социјалиста, наводећи да се свугде у свету о Србији говори на најлепши могући начин "осим у самој Србији".

Дачић је рекао да се сви познају већ 20 година, да је тешко да ће неко за време ове изборне кампање променити мишљење и да се зна ко је где и шта био и за време санкција и бомбардовања, подвукавши да је тада све у Србији радило, а да је после 5. октобра отпуштено 800.000 радника.

Истакао је да није проблем што је дошао 5. октобар, "јер свака власт мора да падне", али је проблем што су неки као узор поставили транзицију, а не човека.

Према његовим речима, студенти су били за промене 5. октобра а остали су без права на школовање, њихови родитељи подржали су децу и остали без посла, а пензионери унуке и добили то да су пензије доведене скоро на ниво статистичке грешке.

"Не плашимо се избора, већ се плашим за Србије шта ће се десити уколико дође до неких текстонских поремећаја, не у смислу ко ће вршити власт", рекао је лидер социјалиста и позвао грађане Србије да добро слушају ко шта прича у кампањи.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС, према његовим речима, увек је имала "константан однос према Војводини", увек је била за "аутономију Војводине у Србији, а не против Србије" и увек ће бити поносна на Војводину која је део Србије.

Дачић је позвао грађане да на изборима 16. марта гласају за будућност и сигурност своју и своје деце, оценивши да је коалиција окупљена око социјалиста сваког дана који је била на власти имала неки тест и да је тај тест положила, те да је своје програмске циљеве реализовала у пракси, истакавси да у тој коалицији није било свађа нити дељења.

Поручио је да ће СПС-ПУПС-ЈС наставити да ради на томе да они који раде зарађују још више, да они који су незапослени добију посао, а да пензионери имају сигурне пензије.

"Гласајте за политику која је вратила углед Србији у свету", рекао је Дачић, поручивши да Србија мора да иде ка ЕУ и да "лаже свако ко друкчије каже".

"Идемо према ЕУ, али смо верни и својој браћи која нас подржавају", рекао је Дачић.

Дачић, подсетивши да је лично потписао Бриселски споразум, али да је такође, отворио "Јужни ток" и потписао споразум са Кином, јер, како је рекао, "Србија мора да сарађује са свима".

Према његовим речима, неке странке које су биле за независност Косова сада приговарају да је Албанцима дато превише, на шта им он одговара да је "од рођења националиста", али да "није самоубица" и да "неће да води народ да бије главом о зид".

Дачић је на крају позвао присутне да "гласају за политику која је вратила углед Србији у свету".

На предизборном скупу у Новом Саду окупљенима се обратио лидер Једиствене Србије Драган Марковић Палма је рекао да та коалиција има шта да понуди и да је он лично пронашао два велика купца пољопривредних производа који ће, како је казао, купити све што "пољопривредни произвођачи произведу у Војводини и Србији".

Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић је рекао да "ово и нису неки избори", већ да се ради о само малој паузи, после које ће "играчи истрчати на терен".

"Коалиција СПС-ПУПС-ЈС постоји седам година, можда и зато што ми нисмо кумови, и грађани Србије добро знају за шта дају свој глас када гласају за нас", рекао је Кркобабић.

Потпредседник СПС-а и председник војвођанских социјалиста Душан Бајатовић је рекао да није тајна да коалиција на челу СПС-ом има намеру да победи на мартовским изборима, али да победи и на изборима у Војводини када буду расписани.

"Кажу ово је утакмица за друго место. Нема утакмица које се играју за друго место, ово је утакмица за прво место и у тој утакмици ми ћемо победити", рекао је Бајатовић, истакавши да је у Србији неопходно реструктуирање јавних предузећа јер је "ненормално да предузећа која имају монопол послују са губитком".

Скуп је почео интонирањем државне химне а окупљени носе српске и страначке заставе.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару