Палма упалио "олимпијски пламен"

Градоначелник Јагодине, Драган Марковић Палма упалио је "олимпијски пламен" у јагодинској индустријској зони. "Јагодина постаје Олимпијски град", рекао је Марковић.

Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је у Индустријској зони у том граду запалио симболичну "Индустријску олимпијску бакљу" у част, како је рекао, шампиона Јагодине у довођењу страних инвеститора.

Свечености је присустовао и потпредседник Социјалистичке партије Србије и кандидат за градоначелника Београда Александар Антић, челници Скупштине града Јагодине и неколико стотина грађана.

"Овом бакљом показујемо да је Јагодина олимпијски шампион у довођењу страних инвеститора, а сваки од пет олимпијских кругова, на олимпијској застави, симболизије једну страну фабрику која се гради у Индустријској зони", рекао је Марковић.

Он је додао и да "нигде другде у свету у овом тренутку се не гради пет фабрика".

"Вечни пламен" ће прво да гори док се сви Јагодинци који желе да раде не запосле, а после ће да гори у част пуне запослености зато што ће свакоме бити обезбеђено радно место да би радио и зарадио за себе и своју породицу", објаснио је Марковић.

То ће бити за две године, обећао је он и додао: "Ми смо олимпијски и индустријски победници".

"Ја сам на преидизборном митингу у селима Деоница - Сиоковац, 7. фебруара, на дан отварања 22. зимских олимпијских игара у Сочију рекао, да када би се Србија и Јагодина могле кандидовати за Олимпијске игре, Јагодина за то има одмах све услове", рекао је Марковић.

Са изграђених 40 Домова културе за више намена, преко 50 спортских терена, путном и комуналном инфраструктуром, "имамо развијен спортски живот и врхунске спортове у селима и граду", објаснио је Марковић.

Он је захвалио страним инвеститорима "који су имали поверење у овај град".

Реч је о "Индустријској олимпијској бакљи", високој неколико метара. Сам пламен достже око два метра и видеће се са удаљености од 30 километара са аутопута Београд - Ниш.

У Индустријској зони, која је на коридору 10, од аутопута и међународне железничке пруге удаљена око 500 метара, тренутно се граде три фабрике - две италијанских компанија и једна руска, док једна италијанска ради скоро годину дана.
Стране инвестиције у Јагодини износе око 200 милиона евра, изјавио је раније Марковић.

"Јагодина је уистину олимпијски шампион у довођењу старних инвеститора и надам се да ова бакља неће дуго горети, да ће Марковић испунити обећање", рекао је Антић.

„Да сви имамо посао је најважније за Јагодину и Србију", додао је Антић.

Када је реч о олимпијади, ми смо реални људи, знамо ми, ни стара Југославија није могла бити домаћин Олимпијских игара, не може ни данас Србија, "али знам да ако себи не постављамо највише циљеве, никада нећемо успети да ову државу водимо напред и никада нећемо успети да обезбедимо да људи у Србији живе боље", истакао је Антић.

"Ми Београђани често знамо да будемо надмени, исто тако и ја понекада, не бежим од свог града, али зато понекад се треба лечити овом лековитом поморавском и шумадијском памећу", рекао је Антић и Јагодинцима пожелео све најбоље.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару