Читај ми!

Михајловић: Приоритет СНС запошљавање младих

У наредном периоду покушаћемо да повећамо број запослених и створимо услове да се отварају породичне фирме, каже Зорана Михајловић. Потпредседница СНС-а одбацује оптужбе Агенције за борбу против корупције да је као министар злоупотребила јавну функцију и ресурсе у актуелној предизборној кампањи.

Приоритет за Српску напредну странку у новој влади биће повећање броја запослених и стварање могућности за запошљавање младих како би остали у земљи, поручила је  потпредседница СНС-а Зорана Михајловић.

Михајловић је после састанка са члановима општинског одбора СНС-а у Аранђеловцу рекла да је влада успела да заустави драматичан раст незапослености, али да та странка није задовољна и да ће у наредном периоду покушати да повећа број запослених.

"У наредном периоду покушаћемо да повећамо број запослених и створимо услове да се отварају породичне фирме и мала и средња предузећа и да са те финансијске стабилизације коју смо направили идемо напред", рекла је Михајловићева.

Како би се то постигло, нагласила је, мора да постоји добра координација између владе и локалних самоуправа, а у оним општинама у којима је СНС преузела одговорност води се рачуна о амбијенту за стварање могућности за отварање предузећа, као и о младима.

Потпредседница СНС је рекла да се уверила да је тако у Зајечару, као и у Аранђеловцу и у прилог томе навела да је у буџету општине Аранђеловац за 2014. годину издвојен новац за запошљавање младих.

"То је оно што ће СНС у новој влади посебно ставити као тачку један свог програма - да младима омогућимо да у Србији раде и да остану у својим местима, а не да иду из земље", нагласила је Михајловићева.

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић рекао је да у буџету општине за ову годину постоје подстицајне мере за запошљавање, а путем субвенција које су планиране за послодавце који запошљавају нове људе.

Радовић је рекао да је у претходном периоду за нешто више од једне грађевинске сезоне више од пет милиона евра уложено у инфраструкуру без динара задужења.

"Враћамо све кредите, чак смо ушли и у репрограм спорних кредита. Много смо радили и можемо да говоримо о резултатима тог рада, а надам се да ће 16. марта људи препознати оне који су највише радили", истакао је председник општине Аранђеловац. 

О оптужбама Агенције за борбу против корупције 

Нешто раније, Зорана Михајловић огласила се саопштењем у којем је одбацила оптужбе Агенције за борбу против корупције да је злоупотребила јавну функцију и јавне ресурсе у предизборној кампањи.

"Оптужбе Агенције за борбу против корупције да сам као министар, наводно, злоупотребила јавну функцију и јавне ресурсе у актуелној предизборној кампањи, апсолутно не стоје и говоре да је ова институција више заинтересована за привлачење пажње јавности сензационалистичким насловима у медијима, него за праћење законитости рада носилаца јавних функција", навела је Михајловићева у писаној изјави.

Истакла је да о томе најбоље говори чињеница да је о оптужбама које се износе на њен рачун сазнала из медија, будући да јој се тим поводом Агенција још није званично обратила.

"Као министар, намеравам да наставим да радим свој посао и борим се за реформе у Србији, а као јавни функционер радо ћу се одазвати позиву Агенције да разговарамо о оптужбама које ми се стављају на терет. Наравно, под условом да је ова институција заинтересована да своја сазнања провери пре него их пласира директно у медије", поручила је министарка.

Михајловић жали што Агенција није са једнаком пажњом контролисала понашање претходне Владе Србије у предизборној кампањи, посебно тадашњег председника Србије или градоначелника Београда који су наступали у медијима, а истовремено су били кандидати на изборима.

"Као министар који је радио сваког дана исто, и првог дана и данас, немам намеру да не радим свој посао због тога што је у току предизборна кампања", навела је Михајловићева.

У медијима се појавила информација да је Агенција за борбу против корупције покренула поступак против Михајловићеве због злоупотребе министарске позиције у страначке сврхе.

Директорка Агенције Татјана Бабић нешто раније рекла да је та агенција почела да прати како се функционери понашају у предизборној кампањи, али да за сада посматраче има само у Београду. Агенција ће, каже Бабићева, посебну пажњу у овој кампањити посветити коришћењу јавних функција у страначке сврхе.

"Закон о Агенцији предвиђа поступак, а тај поступак време и не могу да кажем да ли је неко повредио закон док тај поступак не буде окончан", истакла је Бабићева.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару