Читај ми!

СНС: Свака жена у Србији је приоритет

За СНС је задатак да се избори да свака жена у Србији буде приоритет, да имају што већи утицај у друштву и буду на местима где се доносе кључне одлуке, каже потпредседник СНС Небојша Стефановић. Александар Јовичић позвао Београђане да подрже СНС како би наставио да брже спроводи започете реформе.

Посао Српске напредне странке је да се избори да свака жена у Србији буде приоритет, да имају што већи утицај у друштву и буду на местима где се доносе кључне одлуке, рекао је данас потпредседник СНС и председник градског одбора те странке Небојша Стефановић.

Стефановић је у општинском одбору СНС у Раковици где су напредњаци организовали акцију "Не плаши се -буди бржа" а посвећеној превенцији рака дојке, навео да је здравствена заштита важан елемент а да се кроз овакве акције показује да су жене приоритет нашег друштва.

"Превенција рака дојке је једна од тема којој се не придаје довољно пажње и у великом броју случајева рани скрининг би помогао да не дођемо у ситуацију да смо 32 земља у свету по броју оболелих од ове тешке болести", рекао је Стефановић који је навео да су превентива и рано откривање предуслов за успешно лечење.

Он је рекао и да је жеља да се упути апел свима да треба да се обрати пажња на то да се женама омогуће бољи услови здравствене заштите, као и да се жене позову да утичу и једна на другу да оду на ране скрининге.

"Ми се боримо за већи утицај жена у друштву и да оне буду те које одлучују и доносе кључне одлуке и да се укључе тамо где се доносе извршене одлуке.

Наш посао је да се изборимо да свака жена у Србији буде приоритет и да то буде порука коју упућује СНС и наша изборна листа", рекао је Стефановић.

Функционер СНС Стана Божовић је подсетила на Националну стратегију Владе Србије посвећену женама и пет приоритета, здравље, едукација и образовање, промена медијске слике о жени, политичко и економско оснаживање жена.

"У складу са тим, СНС хоће да оснажи жене да остваре једнаке могућности када су у питању сви ови сегменти", рекла је она и додала да СНС има жене које се на највишим местима одлучивања у Србији, гувернерку НБС Јоргованку Табаковић, министарку Зорану Михајловић, жене у скупштини.

"Хоћемо да дамо још већу могућности и шансу свим женама у Србији. Србија има образоване, успешне, паметне жене и хоћемо да им пружимо шансу једнаких могућности - да могу да се остваре као мајке и да имају подршку сервиса у остваривању професионалних каријера", рекла је Божовићева.

Она је навела и да СНС има 43 одсто жена на листи за Београд што је више oд онога што тражи закон.

Јовичић: Потребне брже реформе у Београду

Кандидат Српске напредне странке за народног посланика и одборника у Скупштини Београда Александар Јовичић позвао је грађане престонице да подрже ту странку како би наставила да брже спроводи започете реформе.

Јовичић је у разговору са грађанима у центру града рекао и да је неопходно да млади људи остану у својој земљи.

"Желимо да повратимо њихово поверење у државу и институције, да зауставимо 'одлив мозгова'", додао је Јовичић и подсетио да је последњих 10 година отишло више од 100.000 младих људи и да због тога, како би се тај процес зауставио, траже подршку грађана СНС-у и коалицији која их окружује.

Он је одговарајући на питања који би савет и мотив младима био да би остали у земљи, рекао да је порука младим људима да се директно или индиректно укључе у политички живот Србије, наводећи да СНС отвара врата "за нове идеје, креативност, младост и енергију".

Према његовим речима, добра је комбинација када се удруже млади и искуство старијих како би економска ситуација била побољшана и Србија кренула напред.

Јовичић је рекао и да је важно рационализовати радна места, као и спречавање капиларне корупције у јавним предузећима, која је, по његовим речима, последица политике Демократске странке и бившег градоначелника Драгана Ђиласа.

"Треба да се посветимо пројектима пре свега преко канцеларије за брзе одговоре пројектима од велике важности и националног значаја, као што је пројекат 'Београд на води'", рекао је Јовичић.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару