Читај ми!

ДС формирала предизборну коалицију

Демократска странка потписала коалициони споразум са Новом странком, Демократском заједницом Хрвата у Војводини, Синдикатом "Слога" и Богатом Србијом. Ова коалиција неће улазити у нову владу ако у њој буде СНС, рекао Драган Ђилас.

Демократска странка потписала је коалициони споразум са Новом странком, Демократском заједницом Хрвата у Војводини, Синдикатом "Слога" и Богатом Србијом.

Листа ће носити назив "Са Демократском странком за демократску Србију".

Председник ДС-а Драган Ђилас рекао је да су се странке које чине коалицију обавезале да после избора неће улазити у владу уколико је у њој Српска напредна странка, као и да ће понудити низ конкретних мера за развој Србије.

"Данас је у Србији формирана једина коалиција која је алтернатива садашњој власти и свему ономе што Александар Вучић као први човек те власти симболизује, али она није направљена против једног човека и странке - направљена је са идејом развоја Србије", рекао је Ђилас.

Према његовим речима, будућност Србије је најважнија, а она се не може градити на лажима, како то чини садашња власт.

"Количина напада режима, режимских медија и оних који су до јуче били са нама говоре да смо ми једина права алтернатива и опозиција", рекао је Ђилас.

Како је рекао, уверен је да ће ова листа добити подршку грађана јер, како је истакао, "16. март је дан када се Србија ослобађа страха, када грађанин сам, без страха да ће бити цензурисан или да ће остати без посла, каже оно што мисли".

На конференцији за новинаре поводом потписивања споразума говорили су и лидери странака које су се придружиле ДС у овој предизборној коалицији.

Лидер Нове странке Зоран Живковић упозорио да грађани гласањем не одлучују о будућности политичара него о својој будућности и да имају прилику да на демократски и пристојан начин промене ствари у држави набоље.

Како је оценио, Србија се дели на два дела, један у којем је ова коалиција и други - "Србију Александра Вучића и његових сатрапа, који су се скупили и са лева и са десна, и са манекенске писте, и са позиције некадашњих чувара ватре".

Председник синдиката "Слога" Жељко Веселиновић рекао је да власт води Србију у пропаст и планира отпуштање 100.000 радника и затварање великог броја предузећа.

Председник Богате Србије Захарије Трнавчевић објаснио је да је приступио овој листи због тога што је бивши лидер ДС Борис Тадић и они који га следе "са собом понео кофер пун промашаја због којих је ова странка изгубила последње изборе".

Председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Петар Кунтић, који је у коалицији са ДС био и претходних година, рекао је да се за наставак сарадње одлучио јер се, како је истакао, та странка на власти искрено залагала за мањинска права и јер је донеала добре законе у тој области.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару