Читај ми!

Снежана Маловић напустила ДС

Бивша министарка правде и функционерка ДС-а Снежана Маловић напустила ту странку. Извршни одбор Градског одбора ДС-а у Јагодини напустио ДС. Ипак, већина тог градског одбора наставља да подржава руководство Драгана Ђиласа.

Демократску странку напустила је и бивша министарка правде и функционерка те партије Снежана Маловић, јер, како је навела, данашње руководство демократа није остало верно оним идеалима и циљевима који су били покретач борбе за демократско друштво и владавину права.

"Не одступајући од сопствених уверења, а са вером у боље сутра и могућност изградње демократског друштва, одлучила сам да иступим из странке. Своју борбеност, енергију и ентузијазам, али и досадашње професионално искуство, желим да усмерим тамо где ће бити могуће допринети изградњи уређене и сигурне државе", наводи се у образложењу Маловићева.

Према њеним речима, ДС тренутно воде људи који нису, нити подржавају борбу против организованог криминала и корупције, због чега су сви у ДС-у сврстани у исту категорију "жутих лопова", што је за последицу имало и брисање границе између оних који су огрезли у криминалу и оних који јесу политичке жтве.

"На листи ДС ће се наћи лица која су била против одузимања имовине криминалцима и јавно се декларисала против тога. Наћи ће се и они који су урушавали сваки реформски корак који смо предузели нападајући нас да урушавамо демократију и демократску процедуру. Време је показало да су имали исти циљ - лични интерес лукративне природе, свакодневно изграђујући култ личности на критици тешких корака који су морали бити предузети ради оздрављења друштва", навела је Маловић.

Поред Снежане Маловић, ДС је данас напустило око 50 чланова, међу којима и председник општине Житорађа Горан Стојковић, који је и члан Главног и Извршног одбора странке и заменик председника општине Јовица Станисављевић. Они најављују прикључивање политичкој организацији коју формира Борис Тадић.

Такође, редове демократа је напустило још 30 чланова из општинског одбора Житорађа.

Демократску странку је напустио и члан Главног одбора из Грачанице Југослав Поповић и чланови општинског одбора ДС-а у Грачаници.

Комплатан Извршни одбор Градског одбора Демократске странке у Јагодини, који има седам чланова на челу са председником Дарком Радовановићем, напустио је странку и прикључило се Новој демократској странци Бориса Тадића која је у процесу формирања.

Међутим, већина Градског одбора ДС-а у Јагодини наставља да подржава руководство Драгана Ђиласа.

Ако је Извршни одбор напустио Градски одбор ДС-а, није тачно да је цели ГО ДС стао уз Тадића - навео је председник тог одбора Александар Јанковић у саопштењу.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару