Нови извештај: Пропусти у одговору владе о нестанку малезијског авиона

Независни извештај о истрази о нестанку авиона на лету МХ370 компаније "Малезија ерлајнс" указује на пропусте у одговору малезијске владе који су, како се наводи, погоршали ситуацију с разјашњењем у вези мистериозног нестанка авиона.

У извештају, који је објављен више од четири године од трагедије, потврђује се тврдња малезијских власти да је курс авиона намерно преусмерен, као и да је затим летео више од седам сати након што је с њим прекинута комуникација, преноси АП.

Напомиње се, међутим, да и даље не може да се утврди узрок нестанка авиона, али и да се не може искључити "могућност интервенције треће стране".

Претпоставља се да се авион срушио на далеком југу Индијског океана.

Данашњи извештај објављен је након друге, приватне потраге за авионом, која је, такође, била неуспешна.

Малезија је у мају, након 90 дана, опозвала потрагу коју је финансирала приватна америчка фирма "Оушн Инфинити", а авион, чији је нестанак са 239 особа пријављен 8. марта 2014. постао једна од највећих мистерија у свету.

Нестали авион летео је из Пекинга у Куала Лумпур када му се изнад Индијског океана изгубио сваки траг. На обалама Индијског океана пронађена су три испрана дела крила. 

"Оушн Инфинити" је 29. маја опозвала истрагу након што је три месеца истраживала 112.000 квадратних километара, али није дошла до значајанијих открића.

То је била друга велика потрага након што су Аустралија, Кина и Малезија неуспешно завршиле потрагу на 120.000 квадратних километара Индијског океана, што је коштало 147 милиона долара.

Малезијски премијер Махатхир Мохамад казао је да ће држава размотрити поновно отварање истраге уколико се појаве неки нови трагови.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару